Свържи се с нас

Икономика

Габрово участва в ХІІ-то туристическо изложение „Уикенд туризъм”

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

От 12 до 14 май Община Габрово и музей „Дом на хумора и сатирата” участваха в ХІІ-то туристическо изложение „Уикенд туризъм” – Русе. Традиционно русенска дестинация, Габрово и регионът винаги са чакани и търсени на изложението с актуална информация и нови предложения.

Събитието беше открито от кмета на Община Русе, а от сцената пред Доходното здание със свои изяви приветстваха гостите на изложението русенски акробати и танцьори, унгарски музиканти и танцов състав, членове на прабългарската школа „Бага-тур”. Силният спортен акцент в програмата при откриването тази година беше предопределен от избирането на Русе за европейски град на спорта за 2016 г.

В рамките на ХІІ-то туристическо изложение „Уикенд туризъм” се проведе и ІХ-то издание на Фестивала на туристическите анимации. В откритото пространство на централната градска част и парка пред Доходното здание бяха представени различни атракции, анимации, демонстрации.

В дискусионния панел силен интерес предизвика форумът „Региони в растеж” с участието на регионалния министър Лиляна Павлова, на който присъстваха повече от 200 души.

Общият брой на участниците в изложението тази година беше рекорден – 131 от цялата страна, както и от Унгария и Румъния, с 69 щанда и 35 занаята. Изложители са туроператори, туристически агенти, неправителствени организации, местни администрации, хотелиери и ресторантьори, културни институти, интернет-платформи с туристическа насоченост и други. Нов елемент в организацията на изложението тази година беше идеята на всеки щанд и изложител да оказва съдействие и същевременно да се учи и да придобива опит на място, в ситуация, по един ученик от Професионална гимназия по туризъм „Иван П.Павлов” – Русе. За младите хора това се оказа изключително вълнуващо и интересно, а отговорността, с която изпълняваха задълженията си, беше впечатляваща.

Чрез щанда на Община Габрово, напълно безплатно, свои предложения имаха възможност да представят всички заинтересовани участници в туристическото предлагане на града и региона ни – места за настаняване и заведения за хранене, единственият приключенски парк в региона – „Незабравка”, музеите в града – „Етър”, Интерактивният музей на индустрията, „Боженци”, Дома на хумора и сатирата. Акцентът за местността Узана тази година на изложението беше върху Детската природна академия, която се реализира съвместно с Българска фондация „Биоразнообразие” на територията на Посетителски информационен център „Узана”.

Русенци харесват и обичат габровския край, затова и интересът им към туристическото предлагане в Габрово и региона винаги е голям и активен. Русе е традиционен габровски пазар, на който през годините успяхме да запазим и развием позициите си, въпреки изключително конкурентната среда на българския туристически пазар, заявиха участниците в изложението.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица