Кокили, феи и дракони за начало на карнавалната седмица

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Понеделник е, времето е леко начумерено, но карнавалният дух се усеща навсякъде в Габрово.

Стартът вече е даден – от вчера в градинката на Дома на културата, до ИМКА, карнавални трупи от Лондон, Хамбург и Бремен организират ателиета с демонстрации на карнавални костюми и ходене на кокили. Те ще подготвят всички желаещи да се включат в шествието на 16 май.

В 19.00 часа на ул. „Радецка“ ще бъде представена инсталацията на габровския художник Георги Балабанов „Обществото на спектакъла”. Заедно с него Ричард Лейзъл, комедиен актьор от Великобритания, ще провокира публиката с интересни истории от живота на това общество.

В 20.30 ч. от площад „Възраждане“ ще тръгне светлинно карнавално шествие, в което участват актьори от Mandinga Arts, Stelzen Arts и Oakleaf Creativity, както и доброволци от Габрово.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Шествието ще премине през централната търговска улица и ще завърши отново на площад „Възраждане“.

В 21.30 ч. на сцената на площада ще започне и първият концерт – триото е младежко – експериментална съвкупност, и няма заложени традиции в репертоара си. Всяка една пиеса от репертоара е аранжирана от състава за случая. Почти няма музика, писана специално за подобен състав.

Съчетанието от изразните средства на цигулката, виолата и акордеона предават и допълват помежду си един интересен поглед за аранжиране на фолклорна, танцувална, класическа, барокова и съвременна музика.

Триото е в състав: Ивайло Ангелов – виола, Даниела Данис – Христова – цигулка и Мартин Иванов – акордеон, които вече са любимци на публиката в Англия, където имаха концерт скоро.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар