Свържи се с нас

Крими

Още един лихвар седна на подсъдимата скамейка

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В съдебно заседание състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Костова, даде ход на наказателно дело от общ характер за незаконна банкова дейност.

Подсъдим по делото е А.К. от Габрово, обвинен от Габровската окръжна прокуратура в това, че в периода от началото на месец август 2009 г. до края на 2014 г. в Габрово извършвал по занятие банкови сделки без разрешение, като предоставил на три лица от Габрово заеми в размер на общо 29 000 лева, за които получил общо 11 890 лева лихви, като с това причинил на заемополучателите значителни имуществени вреди и получил значителни неправомерни доходи на същата стойност.

В началото на процеса съдът конституира като частен обвинител и граждански ищец по делото един от заемополучателите и прие за съвместно разглеждане в наказателния процес предявения от него граждански иск против подсъдимия с претенция за заплащане на обезщетение за причинени от деянието имуществени вреди в размер на 10 450 лева.

В хода на заседанието бяха разпитани четирима свидетели и вещото лице, изготвило съдебно-икономическа експертиза от досъдебното производство.

Предвид неявяването на свидетел, на чийто разпит страните държат и с оглед необходимостта от попълване на делото с още доказателства съдът отложи разглеждането на същото, като насрочи следващото съдебно заседание за 3 юни 2016 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Невнимателен шофьор блъсна баба

85-годишна жена пострада при пътнотранспортно произшествие. Тя е получила контузна рана на подбедрицата и е била настанена за лечение в общинската болница в Севлиево, след като невнимателен шофьор я блъсна в село Шумата.

Пътният инцидент се е случил вчера сутринта, около 07.55 часа, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Пристигналият на мястото на произшествието автопатрулен екип на „Пътна полиция“ установил, че при извършване на маневра „завиване на ляво“, водачът на лек автомобил – мъж на 41 години от Севлиево, ударил с предна дясна част на автомобила движещата се по пътното платно 85-годишна пешеходка.

В резултат от удара, жената получила разкъсно – контузна рана на подбедрицата. Тя е била транспортирана и настанена за лечение в общинската болница, за щастие без опасност за живота.

Водачът на автомобила бил проверен за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата му била отрицателна. Издаден му е акт за установяване на административно нарушение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Намериха 23 растения марихуана близо до къщата на криминално проявен

Двадесет и три растения марихуана бяха открити в близост до къщата в село Ганчовец на 39-годишен криминално проявен мъж от великотърновското село Присово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа, за когото са налице данни, че е засадил растенията и полагал грижи за тяхното отглеждане. Акцията по арестуването му е била проведена вчера, 20 август.

снимка: Пресцентър на МВР, Архив

Под надзора на прокуратурата е образувано досъдебно производство, по което е повдигнато обвинение на извършителя.

След приключване на цялостното документиране по случая, материалите по наказателното производство ще бъдат изпратени на Районна прокуратура с мнение за предаване на съд.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Задържаха двама братя, малтретирали майка си

Полицията в Дряново задържа двама братя, извършвали домашно насилие спрямо майка си. Образуваното досъдебно производство под надзора на прокуратурата е от вчера, 20 август.

Установено е, че ден по-рано на 19 август, двамата дряновци на 50 и на 52 години, около 18.30 часа не са изпълнили заповедта за защита от домашно насилие, издадена от Районен съд Дряново.

Те са били задължени да се въздържат от извършване на насилие над майка си, което те не спазвали.

Двамата мъже са били задържани по реда на Закона МВР за срок до 24 часа. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица