Свържи се с нас

Крими

Още един лихвар седна на подсъдимата скамейка

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В съдебно заседание състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Костова, даде ход на наказателно дело от общ характер за незаконна банкова дейност.

Подсъдим по делото е А.К. от Габрово, обвинен от Габровската окръжна прокуратура в това, че в периода от началото на месец август 2009 г. до края на 2014 г. в Габрово извършвал по занятие банкови сделки без разрешение, като предоставил на три лица от Габрово заеми в размер на общо 29 000 лева, за които получил общо 11 890 лева лихви, като с това причинил на заемополучателите значителни имуществени вреди и получил значителни неправомерни доходи на същата стойност.

В началото на процеса съдът конституира като частен обвинител и граждански ищец по делото един от заемополучателите и прие за съвместно разглеждане в наказателния процес предявения от него граждански иск против подсъдимия с претенция за заплащане на обезщетение за причинени от деянието имуществени вреди в размер на 10 450 лева.

В хода на заседанието бяха разпитани четирима свидетели и вещото лице, изготвило съдебно-икономическа експертиза от досъдебното производство.

Предвид неявяването на свидетел, на чийто разпит страните държат и с оглед необходимостта от попълване на делото с още доказателства съдът отложи разглеждането на същото, като насрочи следващото съдебно заседание за 3 юни 2016 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Акция по „широкообхватен контрол“ се проведе в Габрово

Published

on

Специализирана полицейска операция, по безопасност на движението и противодействие на престъпността, е била проведена от екипи на Пътна полиция вчера, 2 юли, на територията на Габрово, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

В хода на полицейските действия, по метода за „широкообхватен контрол“, са били проверени общо 46 моторни превозни средства и 46-души.

В резултат на извършените проверки са били констатирани 7 нарушения, за които са наложени 7 глоби с фиш. Връчените електронни фишове са 5.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Прибраха 28-годишен заради амфетамин и пико

Published

on

28-годишен мъж от севлиевското село Градница бе арестуван, заради притежанието на наркотични вещества, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Арестът му бил извършен вчера, 2 юли, около 17.00 часа при полицейска проверка, извършена в Севлиево.

Органите на реда задържали 28-годишния жител на село Градница, за когото установили, че е придобил и държи в себе си наркотични вещества.

В хода на проведени процесуално-следствени действия, чрез протокол за доброволно предаване, той предал на полицейските служители две пластмасови кутийки и полиетиленов плик, съдържащи бели на цвят прахообразни субстанции.

При проведен полеви наркотест те реагирали на наркотичните вещества амфетамин и метамфетамин.

По случая е образувано бързо производство, а след приключване на разследването, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Ученик открадна тротинетката на дете

Published

on

14-годишен, непълнолетен ученик от Габрово, бе уличен в извършването на кражата на тротинетка.

Крадливият тийнейджър бил хванат вчера, 2 юли, в резултат на оперативно – издирвателни мероприятия, проведени от служители на габровската полиция.

Престъплението било извършено на 29 юни, в района на улица „Радецка“ в Габрово.

Вещта, предмет на престъплението, е била намерена и иззета.

След окомплектоване, преписката ще бъде изпратена по компетентност на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица