Крими, Новини|11.04.2016 10:50

35-годишен „щипна“ три телефона в една нощ от заведение

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Полицията задържа мъж, извършил три кражби за нощ, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Престъпленията били извършени в петък. В габровската полиция бил сигнал, че около 05.00 ч., неизвестно лице е извършило кражба на мобилен телефон “Самсунг”, оставен на маса в питейно заведение в Габрово. Образувано е досъдебно производство.

След проведеното незабавно разследване, за извършител на престъплението бил заподозрян 35-годишен мъж от Габрово.

В хода на работата по случая криминалистите установили, че същата нощ, от същото заведение, мъжът е откраднал още два мобилни телефона.

Телефонните апарати били намерени и иззети. Мъжът, многократно осъждан, бил задържан за срок до 24 часа. Работата по цялостното изясняване на престъпната му дейност продължава.

30-годишен габровец е задържан за кражби. В четвъртък, около 14.00 ч., в полицията бил  получен сигнал от служител на охранителна фирма за задържано лице при опит за кражба на медни намотки от фирмен склад на бул. „Столетов“ в Габрово.

На място веднага бил изпратен полицейски екип. Установено било, че заловеният мъж е 30-годишен габровец /осъждан/. На местопроизшествието е извършен оглед.

В хода на работата по изясняване на случая е установено, че през март т.г. мъжът отново е влизал в същия склад и е извършил кражба на елементи от черни и цветни метали от трансформатори, високоволтови прекъсвачи и др. Част от вещите, предмет на престъпление, са намерени и иззети.

С постановление на РП-Габрово мъжът е задържан за срок до 72 часа. По случаите са образувани досъдебни производства.

Полицията установи извършител на кражба на пари от служебно помещение в Дряново, съобщават още от пресцентъра на ОД на МВР – Габрово.

Криминалистите започнали работа по случая след постъпил в началото на февруари т.г. сигнал, че от метален шкаф в помещение към спортната зала в Дряново била извършена кражба на 483 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

В резултат на предприетите действия по разследване на престъплението, криминалистите установили неговия извършител – 22-годишен мъж от  Дряново. Мъжът е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение “подписка”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар