Новини|06.04.2016 11:15

Областният и шефът на Пътното инспектираха пътя Дряново – Трявна

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител на Габрово Николай Сираков и директорът на Областно пътно управление – Габрово инж. Деян Георгиев направиха оглед на пътя Дряново – Царева ливада – Трявна. Поводът за това бе категоричното несъгласие на Общински съвет – Трявна, което прерасна в декларация срещу инвестиционната програма на ОПУ – Габрово за 2016 година.

„Не бих казал, че пътят, по който минахме днес с г-н Георгиев, е в най-трагично състояние. Дали може да бъде по-добро? Да, със сигурност може и дали е най-целесъобразно да се извършва цялостен ремонт на пътя?”, коментира след огледа Николай Сираков.

Той категорично подкрепя казаното в декларацията от тревненци, че не бива да се позволява гражданите и бизнесът да търпят загуби, поради лоша транспортна инфраструктура. „Най-малко желая да се създават предпоставки за инциденти и пътно транспортни произшествия и имено заради това направихме този обход и обсъдихме възможностите с г-н Георгиев.“

Директорът на пътното управление увери областния управител, че са предвидени 3 подпорни стени за коментирания участък, което ще доведе и до асфалтиране покрай тях, подобряване на отводняването и текущи ремонтни дейности на участъците, където е най-належащо, като ще бъде започнато още този месец.

Георгиев припомни и дейностите, които са били извършвани предходни години, както и инвестираните средства за последните 5 години, които възлизат на обща сума от 199 372 лв.

„Като областен управител заставам зад интересите на гражданите от общините в региона и вярвам, че ще бъдат взети адекватни мерки за този и за всеки друг път, който може да се превърне в предпоставка за произшествия“, сподели още областният управител Николай Сираков.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар