Свържи се с нас

Икономика

Повече фирми са осъществявали дейност в региона

Published

on

По окончателни данни на Националния статистически институт за 2019 г. нефинансовите предприятия, осъществявали дейност в област Габрово са 6 024, или с 1.2% повече спрямо предходната година.

Най-голям относителен дял имат нефинансовите предприятия от сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” – 35.4%. Следват сектор „Преработваща промишленост” – 14.3% и сектор „Хотелиерство и ресторантьорство” – 8.6% от общия брой на отчетените предприятия.

Микропредприятията (до 9 заети) са 91.9% от всички предприятия в областта, малките (от 10 до 49 заети) – 6.4%, средните (от 50 до 249 заети) – 1.4%, а големите (с 250 и повече заети) – 0.3%. Предприятията, приключили 2019 година с печалба, са 4 494, със загуба – 846, а с нулев финансов резултат – 684.

Нетните приходи от продажби, реализирани през 2019 г., са на стойност 3 694 млн. лв., което е с 6.0% повече спрямо 2018 година.

С най-голям относителен дял е сектор „Преработваща промишленост”, в който са реализирани 49.6% от общите нетни приходи, следван от сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети”, – 30.5% и сектор „Транспорт складиране и пощи” – 6.2% от нетните приходи от продажби за областта.

През 2019 г. нефинансовите предприятия в област Габрово са произвели продукция в размер на 2 645 млн. лева.

Водещ в икономиката на областта е сектор „Преработваща промишленост”, в който са произведени 66.2% от общата продукция за областта, следван от сектор „Транспорт, складиране и пощи” – 8.8% и сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” – 8.6%.

Заетите лица в нефинансовите предприятия в област Габрово са 37 701. Най-висок е делът на заетите лица в сектор „Преработваща промишленост” – 50.7%, следван от сектор „Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети” – 16.4% от общия брой на заетите в областта.

В микропредприятията работят 27.7% от заетите в областта, в малките – 20.6%, в средните – 22.2%, а в големите предприятия – 29.5%.

С най-голям относителен дял на заетите лица в нефинансовите предприятия в областта е община Габрово – 52.5%, а с най-малък – община Трявна -5.5% от всички заети лица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица