Свържи се с нас

Икономика

Търговци излязоха на протест пред Общината

Published

on

Търговци протестираха пред сградата на Община Габрово, с искане съботният пазар тип „битак“ да бъде възстановен. Протестната им акция се проведе днес, 17 юни, около 10.00 часа на площад „Възраждане“.

Повод за тези действия на хората бе изминалата събота, когато по думите им кметът на Габрово Таня Христова обещала, че ще се проведе „битакът“, но той така и не се състоял, тъй като полицейски служители се явили в пазарния ден и обяснили, че забраната не е отменена, във връзка с противоепидемичните мерки.

Това изкара търговците днес на пл.“Възраждане“, където изразиха разочарованието си. Те настояват организацията на провеждане на „битака“ да бъде подобрена, а всеки търговец да има регламентирано място на него, за което да си плаща на месец според наредбите на Общината.

Според тях всичко това би довело до по-добро функциониране на пазара и ще бъде опазена чистота на града, тъй като често пъти при този начин на работа след някои търговци, особено предлагащи зеленчуци, остават купища отпадъци. Стигало се е и до конфликтни ситуации между търговци, някои от които си „резервирали“ място на пазара още от предния ден, нещо на което може да бъде сложен край.

Малко след като протестиращите се събраха пред сградата на Общината от нея излезе ръководителят на Общинския инспекторат в Габрово Пламен Станчев, който се срещна с хората.

Той обясни на търговците, че Областният съвет при кризи бедствия и аварии при РЗИ е отменил забраната за провеждане на пазари тип „битак“ на територията на област Габрово и вече е разрешен.

Със заповед на кмета на Габрово, за провеждането му в града, е определена всяка събота от 08:00 часа до 14:00 часа по ул. „Свищовска“, от пресечката с бул. „Могильов“ до пресечката с ул. „Лястовичка“.

Търговията на открито ще се извършва след заплатена такса по чл. 21 от Наредбата за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Габрово, като заплащането на таксата се извършва на място, на упълномощен представител на организатора.

Организацията за провеждане на базара е възложена на „Общински инспекторат“. Разполагането на търговските щандове върху определената търговска площ се извършва по указание.

Гражданите, извършващи търговия на открито, са длъжни да почистят определената им търговска площ преди напускане на базара, гласи още кметската заповед.

Във връзка с провеждането на базара, движението на моторни превозни средства се преустановява всяка събота във времето от 07:00 часа до 15:00 часа в района на ул. „Свищовска“ от пресечката с бул. „Могильов“ до пресечката с ул. „Лястовичка“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Икономика

Представят днес Стратегията на Габрово за развитие в туризма

Published

on

Община Габрово и Сдружение „Екологично развитие на местните общности“ организират днес, 22 юли, от 17.00 часа в Ритуална зала на Община Габрово публично представяне на проекта на Стратегия за развитие на туризма в община Габрово, за периода 2021-2027 г.

Достъпът ще бъде осигурен от служебния вход (до зала Възраждане) на Общината, информираха от администрацията на кмета.

Документът е разработен съгласно изискванията на чл. 11, ал. 1 от Закона за туризма и Закона за Регионалното развитие и като част от Плана за интегрирано развитие на община Габрово.

В срещата ще вземе участие екипът на Сдружение „Екологично развитие на местните общности“, с ръководител на проекта Харалан Александров.

Ще бъдат представени и обсъдени резултатите от направения ситуационен анализ на туристическия сектор в община Габрово.

В дискусията са поканени да вземат участие гражданите на община Габрово, общински съветници, представители на средствата за масово осведомяване, представители на туристическия бранш, туристически сдружения, неправителствени организации и други свързани с туристическия сектор бизнеси.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица