Свържи се с нас

Икономика

Достъпни са предварително попълнените данъчни декларации от НАП

Published

on

От офиса на НАП в Габрово напомнят на своите клиенти, че от днес, 10 март, данъчните декларации, подадени онлайн са попълнени автоматично. За целта гражданите трябва да имат валиден ПИК или електронен подпис, с който да получат достъп до електронните услуги на НАП.

Информацията, която ще се появи в онлайн декларациите, постъпва от данните за нас, които основният ни работодател вече е подал. Това включва доходи от трудов договор, както и хонорари и възнаграждения по граждански договори.

Всеки данъкоплатец обаче има задължението да провери доколко е вярна информацията в документа. При наличие на несъответствия, може да се правят поправки преди декларацията да бъде изпратена.

Друга новост тази година е, че се удължава срокът за получаване на 5% или до 500 лв. отстъпка от данъка за довнасяне. Досега крайният срок бе 31 януари, но той се измества на края на март.

В данъчна кампания 2020 г. има административни облекчения. Служебни бележки вече няма да се прикачват, но стига да поиска, всеки служител може да вземе такава от своя работодател.

Освен това, данъкоплатците ще подават три документа по-малко – копия от валидно ТЕЛК/НЕЛК решение, от документи, удостоверяващи направени вноски за закупуване на осигурителен стаж при пенсиониране, както и копие от решение за намалена работоспособност.

Самоосигурявалите се през 2019 г. са задължени електронно да подадат декларация. Към нея може да се добавят и други доходи, постъпили от физически лица, от чужбина, или от отдаване на помещения под наем. В случай на използвани облекчения, то те трябва да се посочат.

За повече информация гражданите могат да звънят на национален телефон 0700 18 700 или да потърсят компетентно мнение в салона за обслужване на клиенти на НАП Габрово на ул. „Радецка“ 11.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица