Свържи се с нас

Икономика

ОИЦ – Габрово в срещи за дигитализация на бизнеса

Published

on

Информационни срещи, с участието на представители на малкия и среден бизнес, проведе в края на миналата седмица Областен информационен център – Габрово, съвместно с Габровската търговско-промишлена палата в градовете Габрово и Севлиево.

Събитията бяха посветени на проект за ваучерна схема за предоставяне на услуги за информационни и комуникационни технологии (ИКТ услуги) на микро, малки и средни предприятия (МСП)“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК).

снимка: ОИЦ – Габрово

Представеният проект е пилотен за Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), с цел насърчаване използването на нови, базирани на ИКТ бизнес модели и стимулиране дигитализацията на МСП, което да допринесе за развитието на бизнеса.

Ресурсът на процедурата е 450 ваучери, от които бизнесът в страната ще може да се възползва от два типа услуги. За създаването на адаптивен уеб сайт, електронен магазин или мобилно приложение са предвидени 90 ваучери, на стойност 5 000 лв. без ДДС. По-голямата част ваучери – 360, ще бъдат предоставени за услуги за дигитален маркетинг и за осигуряване на информационна и киберсигурност.

снимка: ОИЦ – Габрово

Те ще бъдат на стойност 20 000 лв. без ДДС. В презентацията си експертите на ОИЦ – Габрово акцентираха върху условията за допустимост на кандидатите – микро, малки и средни предприятия включени в Националната стратегия за насърчаване на МСП 2014-2020 като високотехнологични, средно високотехнологични, нискотехнологични и средно нискотехнологични промишлени производства или интензивни на знание услуги.

Новост за предоставяните от ИАНМСП услуги е и улесненият начин за заявяване на ваучери от фирмите чрез опростен електронно базиран формуляр за кандидатстване в ИСУН 2020. Участниците в срещите заявиха огромен интерес към ваучерите за ИКТ услуги и очакваната процедура „Дигитализация на МСП“ в календара на ОПИК за 2020 г.

Не останаха скрити и тревогите, че ресурсът по ваучерната схема е ограничен и крайно недостатъчен, а нуждата от инвестиции за присъствието на малкия бизнес и услугите му в интернет пространството – огромна.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица