Свържи се с нас

Икономика

АМК Габрово получи зелен сертификат от ЕНЕРГО-ПРО

Published

on

На снимката от ляво надясно: Николай Марков – прокурист АМК , Богомил Недевски – началник Продажби на ключови клиенти в ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги, Калоян Иванов – Управител АМК България, Манфред Павлик – Мениджър АМК – Германия

Българският завод на водещия немски холдинг за производство на електродвигатели и задвижващи компоненти АМК вече изработва своята продукция изцяло с енергия, произведена от възобновяеми източници.

Представителството на немската компания у нас е позиционирано в град Габрово, където освен производство на задвижваща техника за клиенти предимно от Германия и Словения, се осъществява и развойна дейност.

През изминалата година „АМК – Задвижваща и управляваща техника“ ЕООД навърши 20 години от стъпването си на българския пазар. По време на тържественото честване на годишнината на габровската фирма специалното удостоверение за зелена енергия беше връчено на Калоян Иванов, управител на АМК България от Богомил Недевски, началник Продажби на ключови клиенти в ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги.

„За групата AMK устойчивото опазване на околната среда е ключова бизнес цел. АМК се стреми да гарантира, че е в състояние да поеме своята отговорност да съчетае икономическите предизвикателства с екологичните изисквания. Високотехнологичните продукти, произведени от AMК, вече отговарят на настоящите строги изисквания по отношение на използването на енергия и екологосъобразността. Оптимизирането на оперативните процеси и дейности трябва не само да намали потреблението, но и да води към рационално използване на съществуващите източници на енергия и ресурси. Радваме се, че ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги стана наш партньор в реализацията на нашата цел за постигането на едно по-чисто бъдеще“, споделя г-н Иванов, управител на габровската АМК.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. Компанията издава Удостоверения за зелена енергия в уверение на това, че продадената електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници. Документът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие, които са собственост на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Заключителна конференция: Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП

Published

on

ПОКАНА

Габровската търговско-промишлена палата кани представители на малки и средни предприятия, на общините и институциите от областта, представителите на медиите на заключителна конференция по проект: „Въглеродна неутралност и повишена енергийна производителност на МСП в Габрово и Габровска област“.

Проектът се изпълнява в партньорство с норвежката фирма Prios Kompetanse AS и се финансира от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, в рамките на програма “ Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България“.

Участниците ще имат възможност да се запознаят с извършените дейности по проекта, както и с добри практики от България (Клинтех България и Община Габрово) и Норвегия. Експерти от Техническия университет в Габрово ще насочат вниманието ни към мерките, които биха могли да се приложат за повишаване на енергийната ефективност и какъв ефект би могъл да се очаква.

Конференцията ще се проведе в хибриден формат на 29 април 2029 г. от 13.30 часа в Конферентната зала на Библиотеката на Техническия университет Габрово – гр. Габрово, ул. „Хаджи Димитър“ 4 (Ректорат). След края на конференцията дискусиите ще продължат на чаша вино.

Моля, заявете участие на място на мейл: office@chamber-gabrovo.com.
Линк за включване в събитието: Join Zoom Meeting https://us06web.zoom.us/j/8322874812?pwd=ZHhDd0M2ZVczYjgwQ2NDS2YxKzFrUT09 Meeting ID: 832 287 4812
Passcode: 123

Приложение: Предварителна програма
За допълнителна информация: тел. 066 80 31 42, e-mail: office@chamber-gabrovo.com Галина Михнева, Ганка Бакалова

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица