Свържи се с нас

Любопитно

Как да си изберем дамска тениска за пролетта?

Published

on

Модата е нещо, от което се интересуваме целогодишно. Тя не следва някаква закономерност и не се подчинява на правила. Актуалните трендове могат да ни развълнуват и накарат да опитаме нещо ново и различно, свързано с външния ни вид. А какъв по-добър начин да направим това от марковите дрехи, които се грижат едновременно за ежедневния ни комфорт и високото самочувствие? Дизайнерските облекла ни правят да изглеждаме повече от добре, защото следват свои собствени линии и нямат много сходно с масовите фешън предложения.

Какви дамски тениски да изберем?
Купете дамски тениски онлайн и се преоблечете в стил и красота. Pause Jeans е име, което се свързва с провокация и нестандартно мислене, и намира елегантно превъплъщение в колекцията от блузи, която е обещаващо разнообразна, че да ни даде пълната свобода да избираме без никакви задръжки.

Всички видове женски дрехи имат една единствена цел – да накарат дамите да се чувстват привлекателни и убедени в своята женственост. Избрани в правилните размери, те могат да доведат до безсрамно добри резултати. В онлайн магазин pausejeans ще намерите маркови дамски тениски с ефектни щампи и оригинални надписи, които носят съвременно послание. Всички модели са направени от качествен материал и могат да бъдат носени както в ежедневието и на работа, така и за специални поводи тази пролет.

Кои модели ще са актуални тази пролет?
Дамската тениска трябва да е израз на нашето вътрешно Аз и да отправя негласно послание към хората, с които се срещаме, работим и забавляваме. Бели, черни, къси, polo shirt или с асиметрична кройка – на какъвто и модел да сме насочили вниманието си, по-важното е да сме сигурни, че от гледна точка на естетиката и стиловото съзвучие всичко е наред.

Нека не забравяме и за комфорта. Освен модерни, трябва да се чувстваме и удобно в носените дрехи, а тези от Pause Jeans са съвършеното съчетание от всички тези задължителни изисквания, които ще откриете в:

  • Дамските тениски с надписи и щампи;
  • Блузите с якичка;
  • Моделите, чиито дизайн включва ефектна украса и орнаментика;
  • Oversize блузите и тези, които са с нестандартен дизайн.

Дрехите могат и да вълнуват. Ако са правилните за нас, денят ни ще е много по-пълноценен, а ние на свой ред по-уверени от всякога в себе си и това, на което сме способни.

С какво да ги съчетаем?
Дамските тениски на онлайн магазин Pause Jeans могат да се носят с почти всичко: дънки, панталони, къси и дълги поли, а в някои случаи дори и спортни долнища. Въпрос на вкус и разбирания е да откриете най-точната комбинация, която ще Ви вдъхва увереност и дава поводи за високо самочувствие.

Култура

Отличиха победителите в детския конкурс „Вълшебният свят на книгите“

Published

on

Днес жури определи отличените творби в литературния конкурс „Вълшебният свят на книгите“, организиран от Община Трявна и библиотеката при НЧ “Пенчо Славейков 1871” – град Трявна.

В конкурса се включиха 54 деца. Тричленното жури бе, в състав: председател – Кольо Дабков – ст. експерт „Култура, образование, спорт и здравеопазване“, и членове – Марина Гашпарова – управител и гл. редактор на в. „Тревненска седмица“ и Стефка Тодорова – библиотекар в библиотеката при НЧ „Пенчо Славейков 1871“.

След като обсъдиха своите становища, членовете на журито отличиха следните участници в двете възрастови групи – раздел Проза и раздел Поезия:

Първа възрастова група – 7 – 10 г.

Проза
Валерия Стефанова Цанкова – гр. Трявна
Николая Христова Димитрова – гр. Бургас
Дария Добромирова Ганева – гр. Бургас

Поезия
Рая Енева – гр. Казанлък
Петя Добромирова Димитрова – гр. Русе
Моника Мирославова Георгиева – гр. Бургас

Втора възрастова група – 11 – 14 г.

Проза
Владимира Владимирова Начева – гр. Русе
Симона Василева Василева – гр. Сливен
Константин Китодаров Тодоров – гр. София

Поезия
Николай Милков Хаджистойчев – гр. Сливен
Фая Гератлиева – гр. Казанлък
Ивайло Валентинов Георгиев – гр. София

Честито на отличените и благодарност към всички участници в литературния конкурс!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Художествена галерия „Христо Цокев” с нов акцент за месеца

Published

on

През април Художествена галерия „Христо Цокев” представя като акцент на месеца живописната творба на Стефка Аройо „Ива и Ева”.

Стефка Аройо е родена през 1951 г. в град Приморско. В периода 1972 – 1977 г. учи живопис в Художествената академия при проф. Добри Добрев. През 1978 – 1982 г. е член на Ателие на младият художник. От 1982 г. е член на Съюза на българските художници.

Творческият път на талантливата художничка започва в края на 70-те години на миналия век. Това е един много интересен период в българското изобразително изкуство, който се характеризира с по-широки и по-смели творчески търсения, както и със стремеж към създаване на нов, пластичен изобразителен език със засилен интерес към изследване на вътрешната психологическа сюжетност.

Картината „Ива и Ева” е създадена през 1980 година и участва в колективна изложба в София през 1981 г., откъдето е откупена.

Сюжетът на произведението представя един безмълвен, и в същото време, напрегнат диалог между две жени. Те внимателно се вглеждат една в друга, сякаш гледат своето собствено отражение в огледалото. Едната жена поднася картина, а другата я спира със знак с ръка. Можем да направим предположение, че този „диалог” звучи като размисъл на художничката за творчеството като цяло, както и за свободата на себеизразяване.

В творчеството на Стефка Аройо се забелязва стремеж към синтез между личностно и „свръхличностно”, между директния контакт с натурата и асоциативното обобщение.

В периода от края на 70-те до средата на 80-те години художничката успява да вземе участие в повече от тридесет общи изложби.

От средата на 80-те години и до края на 90-те Стефка Аройо работи като уредник в Художествената галерия за чуждестранно изкуство ”Св.Св. Кирил и Методий” в София.

Много голямо значение в творческото ѝ развитие изиграват нейните гостувания в Германия, Франция (1984 – Париж, 1992-1993, Гренобъл) и Испания (1995-1996 Билбао; 1999-2006, Гетчо-Алгорта). Творческата атмосфера и художествените традиции на тези три страни оказват въздействие както върху светоусещането на художничката, така и върху нейния творчески стил. Особенно голямо значение има продължителното й пребиваване в Северна Испания. Поетизираната природа в цялата си пълнота намира своето място в сюжетите на картините на Стефка Аройо.

През последните години художничката има няколко големи самостоятелни изложби : 2000 г.- галерия ”Ла броча” – гр. Билбао, Испания; 2011 г. – галерия “Сирак Скитник”, Сливен – ретроспективна изложба; 2013 г. – галерия “Шипка 6”, СБХ – София; 2014 г. – галерия „Арте” на “Раковски” 183 А – София.

Националната художествена галерия в София, както и повечето от градските галерии в страната притежават живописни творби и рисунки на Стефка Аройо. Много нейни картини се намират в частни колекции в Германия, Испания, Франция, Япония, Великобритания и България.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Превърнете своя имот в красиво място

Published

on

„Арборист Габрово“ предоставя на своите клиенти професионални услуги за почистване от растителност и култивиране на терени и дворове, свързани с рязане, кастрене и оценка на дървета.

Екипът на „Арборист Габрово“ е изцяло специализиран в задачата да почисти цялостно запустели парцели, площи, дворове или градини от избуялата растителност.

Сред услугите, които се предлагат, са и култивиране на запустели земеделски и всякакви парцели, терени, площи и имоти, които могат да придобият завършен вид по вкуса и визията на всеки клиент, спрямо неговите представи и виждания.

Освен това фирмата премахва и отстранява опасни и труднодостъпни дървета, в градски и извънградски условия.

„Арборист Габрово“ разполага с професионална техника за пънораздробяване и раздробяване на дървен материал, собствен транспорт, самоходна вишка, комбиниран трактор, дробилка за клони, горски шредер, мулчер и богат набор от професионална техника.

За повече информация и връзка с „Арборист Габрово“ позвънете на телефони: +359899950430 и +359897953922, или се свържете чрез страницата в интернет и фейсбук.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица