Свържи се с нас

Любопитно

„Смарти лятна академия“ за деца в Габрово от 1 юли

Published

on

Последният звънец удари!

Време е да дадем старт на дългоочакваното лято, изпълнено с много смях и щури игри. А защо не заедно със нашия верен приятел Смарти (Smarty).

Представяме на Вашето внимание „Смарти лятна академия“ – интензивен образователен курс за деца от 6 го 12 години.

Нашата специално разработена програма включва три модула:
– Забавна математика
– Бързо четене
– Смарти арт работилници

Стартираме на 1 юли, като занятията ще се провеждат три пъти седмично, в дните понеделник, сряда и петък, като продължителността им е три часа.

Както обещахме ще разкажем по малко за всеки от модулите предвидени в нашите летни занимания. 

Под Бързо четене, разбираме висока скорост на усвояване на прочетения материал. При тази техника децата научават как се работи с текст, що е то анаграма, скоропоговорка и различни любопитни факти за различни държави.

Чрез методиката постигаме: обогатяване на речниковия запас, увеличаваме скоростта на четене и разбиране на прочетеното, поражда се любов към четенето, развива се въображението и логическото мислене.

Забавната математика е методика, чрез която децата развиват критично мислене, увереност и творчески подход за справяне с различни ситуации. Ще играем игри, ще решаваме логически задачи, ще се запознаем с древен метод за смятане, ще се сблъскаме с различни предизвикателства.

Чрез забавната математика се подобрява паметта и концентрацията; развива се логическото мислене; самостоятелност и увереност; задействат се двете полукълба на мозъка.

Във времето, отделено за SMARTY АРТ работилницата, ще предизвикаме нашите малки приятели да изразят себе си и своите емоции по всевъзможни начини, ще рисуваме камъни, ще засадим растения, които всеки ще занесе в дома си, ще рисуваме върху плат, като всяко дете ще има възможност да влезе в ролята на дизайнер и да изработи собствена уникална тениска. Ще декорираме и създаваме всякакви забавни предмети, използвайки различни арт техники.

Чрез силата на изкуството ще работим върху емоциите, ще развиваме сетивата и фината моторика, креативността и творческите умения.

Местата за нашето лятно приключение са ограничени. За по-подробна информация може да се свържете с нас чрез лично съобщение във фейсбук страницата на SmartyKids – Габрово, както и на телефон: 0897970400.

Очаква ни едно незабравимо лятно приключение!

Любопитно

Виктория Памукова с отличие от Фондация „Димитър Цонев“

Published

on

За втора поредна година габровката Виктория Памукова спечели отличие от Фондация „Димитър Цонев“.

Възпитаничката на Национална Априловска гимназия и вече дипломиран журналист – Виктория Памукова, спечели награда за втори пореден път в студентския конкурс за качествена българска журналистика, организиран от фондацията, носеща името на журналиста Димитър Цонев.

Наградата й бе връчена за телевизионен клип, на тема “Волята да промениш”. В мотивите на журито се посочва, че отличието е: “За въздействащо видео, за представяне на оригинална гледна точка, за умело съчетаване на техническите способности и продуциране“.

*Снимки: Фондация „Димитър Цонев“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Погрижете се за красивия облик на вашия имот

Published

on

„Арборист Габрово“ е новооткрита от тази година фирма, която предлага професионални услуги, свързани с рязане, кастрене, оценка на дървета, почистване и култивиране на места и парцели.

Освен това фирмата премахва и отстранява опасни и труднодостъпни дървета, в градски и извънградски условия.

„Арборист Габрово“ разполага с професионална техника за пънораздробяване и раздробяване на дървен материал.

Сред услугите, които се предлагат, са и култивиране на запустели земеделски и всякакви парцели, терени, площи и имоти, които могат да придобият завършен вид по вкуса и визията на всеки клиент, спрямо неговите представи и виждания.

Фирмата разполага със собствен транспорт, самоходна вишка, комбиниран трактор и богат набор от професионална техника.

За повече информация и връзка с „Арборист Габрово“ позвънете на телефони: +359 89 995 0430 и +359 897 953 922, или се свържете чрез страницата в интернет и фейсбук.

Зареди още

Култура

Иван Вазов се подписва в Паметната книга на Априловската гимназия

Published

on

Преди 119 години Патриархът на българската литература Иван Вазов оставя послание в Паметната книга на Априловската гимназия, при посещението му през юни 1901 г.

Днес, 9 юли, по повод 170 години от рождението на гениалния поет и писател Вазов, с дълбок поклон и благодарност за възраждането и съхранението на българския дух, Държавният архив в Габрово показа за обществеността дигиталното копие, което съхранява във фондовете си.

Оригиналът на книгата се съхранява и продължава да се попълва в Националната Априловска гимназия от личности, посетили училището.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица