Свържи се с нас

Любопитно

Севлиево ще изпрати 2019 година с богата празнична програма

Published

on

В последния месец от годината богата празнична програма очаква жителите и гостите на Севлиево. Много изненади, развлечения и културни събития е подготвила Община Севлиево.

снимка: Община Севлиево

Днес, 2 декември, „Коледна магия“ ще озари площад „Свобода“, където всички тържествено ще посрещнат Дядо Коледа и ще бъдат пуснати коледните светлини на града в 17:30 часа. Културната програма продължава с концерт „Коледно настроение“ с участието на класа по народно пеене с ръководител Цветина Маринова, танцова формация „Стил“ при ЦПЛР Детски комплекс „Йовко Йовков“ – Севлиево с ръководител К. Тодорова и деца от МПШ към детския комплекс с ръководител Ц. Цонев. В концерта участие ще вземе и Севлиевската духова музика с ръководител Пламен Драшков, солисти Марина Тюлюмбакова и Цветина Маринова и водеща Светлана Кацарска. Началото е на 10 декември (вторник) в 18:00 часа в Дома на културата.

снимка: Община Севлиево

На следващия ден един от най-известните спектакли на театър „Българска армия“ ще завладее севлиевци. „Секс, наркотици и рокендрол” ще могат да гледат любителите на театъра в 19:00 часа в Дома на културата на 11 декември.

Празничната седмица продължава с концерт на класа по китара при НЧ „Развитие -1870” от 17:30 часа в Камерната зала на читалището в четвъртък. Във фаталния петък 13-ти пък севлиевци ще се радват на изкуство.

Откриването на Изложба на Школата по изобразително изкуство при НЧ „Развитие-1870” е в 17:30 часа в Синята галерия на читалището. Победителите в традиционния конкурс за изработване на Коледни картички, организиран от МКБППМН, Община Севлиево и Младежки център – ще бъдат наградени в централното фоайе на Община Севлиево на 16 декември (понеделник) в 17:30 часа.

снимка: Община Севлиево

Традиционната „Коледа в Табаханата“ оживява и тази година на 17 декември в 14:30 часа. Участниците от Музикална лаборатория „Традиции и сцена“ при СУ „Васил Левски“ и клуб „Съхрани българското“ при ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ ще пресъздадат Коледните традиции. В същия ден Коледна изложба на севлиевски художници и приложници ще краси Градската художествена галерия, а откриването е в 17:30 часа.

На следващия ден коледен концерт на художествените състави при НЧ „Развитие -1870” ще поддържа празничното настроение в града. Началото е в 18:00 часа.

А талантливите изпълнители от Up Strem Voices ще зарадват всички свои почитатели на 19 декември (четвъртък) от 18:00 часа в Дом на културата „Мара Белчева“. В края на празничния месец и в последния ден от годината всички севлиевци и гостите на града ще могат да изпратят старата и да посрещнат Новата година заедно на площад „Свобода“ с традиционните Празнични илюминации.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

„Европа директно“ Габрово се присъединява в Fun Навън Фест 2020 в Трявна

Published

on

„Европа директно“ Габрово се присъединява към второто издание на фестивала в градска среда Fun Навън Фест 2020 в Трявна, който ще се провежда в периода 14 – 16 август 2020 г.

Цялата програма на 15 август ще бъде под надслов „Европа в зелено“ и ще популяризира европейските политики за опазване на околната среда и борбата с изменението на климата чрез разнообразни форми на изкуство и забавления на открито за малки и големи на екологична тема, като същевременно стимулира здравословен и природосъобразен начин на живот в съответствие с принципите за нулев отпечатък.

Съорганизатори са Община Трявна, Сдружение „Промяната е в теб“, „Европа директно“ Габрово.

Програма за 15 август 2020 г.: http://europedirect-gabrovo.info/images/stories/2020_Aug_12/programe%20Fun1.pdf

Виж цялата програма на фестивала тук: https://www.facebook.com/funtryavna/

Зареди още

Любопитно

Отложиха откриването на зоната за младежи „Щайгата“

Published

on

Откриването на младежката зона „Щайгата“ в Градинката с мечето в Габрово, което трябваше снощи да се състои, бе отложено за 18 август, вторник, информират от местната общинска администрация.

Куиз „160 години град Габрово“ и „Шифърът на зоната“ ще бъдат само част от предизвикателствата, в които могат да се включат младите хора по време на хепънинга.

Идеята за подобно място, на което да се събират младите хора, да обсъждат идеи, да планират инициативи и да осмислят свободното си време по желан от тях начин, се зароди по време на провелия се през 2019 г. „Габрово Иновейшън Камп“ (GABROVO INNOVATION CAMP).

Тя бе подкрепена от екипа на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово, които през месец март обособиха две помещения и ги обзаведоха за дейността на зоната.

Мястото на „Щайгата“ сега е на втория етаж на зала „Възраждане“ и всички участници на хепънинга ще могат да видят как изглежда тя, както на снимки, разположени на мястото на събитието, така и „на живо“, за което ще се погрижат доброволците на организациите.

Но преди това всички активно ще се включат в двете подготвени състезания: Куиз „160 години град Габрово“ и „Шифърът на зоната“. Първото от тях ще провери познанията на участниците за родния град, а второто ще ги отведе в зоната на загадките и ще ги превърне в истински откриватели. Разбира се най-добрите ще получат награди.

Ако искате да научите повече за младежка зона „Щайгата“, да участвате в игрите, да дадете своите идеи за бъдещи успешни младежки инициативи и да чуете прекрасните изпълнения на вокална формация „Upstream voices“, бъдете точно навреме в градинката на мечето – 18 август, в 18.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Симона Петкова: С Габрово в сърцето!

Published

on

Община Габрово стартира поредица от онлайн публикации в изданието „С Габрово в сърцето“, посветено на 160 години от обявяването на Габрово за град. Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ ще предостави трибуната си, правейки ги публично достъпни за широката общественост. Ще бъдат поместени интервюта с личности, чийто живот, работа или съдба са свързани с Габрово. Днес администрацията на кмета ни среща с талантливата габровска футболистка Симона Петкова.

Аз съм – Едно обикновено момиче с необикновени мечти.

Лесно или трудно е да си и защо? – Лесно е. Защото всичко в живота е просто. Ние, хората, усложняваме нещата.

Хората ме познават като футболистка, но не знаят, че съм отдадена и на писането.

Приятелите ми са – Щури, готини. Моята опора.

Домът ми е – Любимото място.

Като дете обичах – Да играя с топка по цял ден.

Вкусът, който ме връща към детството – Крем карамел.

Когато пътувам – Релаксирам, мечтая, презареждам се.

Често сънувам – Неща, свързани с ежедневието ми (голове, ситуации и прочие).

Ядосвам се – Когато нещата, които правя, не се получават.

Най-големият ми страх – Нямам такива страхове. Мечтая за големи успехи на терена.

Вярвам – В силата на подсъзнанието.

Думата, която искам да чувам за себе си е – Човечна.

Въпросът, на който все още не съм отговорила – Вероятно не е зададен този въпрос.

Моето изречение с думата „ако“ – Ако имам един милион, бих ги вложила в развитието на детския спорт в Габрово.

Моето изречение с думата „ще“ – Ще постигна всичките си мечти.

Любимият ми габровски анекдот – „Бързо затваряй вратата!“’

Габрово ли? Ами то е – Любимата ми дестинация.

На габровци днес бих казала – Да се борят за мечтите си!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица