Свържи се с нас

Любопитно

ДГ „Мечо Пух“ с първо място от Национален фолклорен фестивал

Published

on

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

ДГ „Мечо Пух“ спечели първо място от първия Национален фолклорен фестивал „Традиции, багри, красота през очите на нашите деца“.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

В празничното слънчево утро на 12 октомври, площадът пред църквата „Св.Богоявление“ в Музей „Етър“ се изпълни със сериозен брой зрители, любители и почитатели на българския фолклор, дошли, за да наблюдават поредното значимо събитие край водите на река Сивек.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

В тишината и спокойствието на чаршията, изпълнена с аромат на здравец и чимшир, тихият ромон на реката отстъпи място на буйните ритми от Шоплука, Тракия и Северна България.

В оспорвана надпревара се впуснаха детски танцови формации, от седем детски градини в София, Пловдив и Габрово.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

Вълнуващи бяха изпълненията на всички участници, но малките танцьори от четвърта група в детска градина „Мечо Пух“ –Габрово, които искрено и с присъща за възрастта закачливост изпълниха своя танц „На мегдана“, не оставиха равнодушни журито и зрителите, и получиха заслужени аплодисменти и първото място.

снимка: ДГ „Мечо Пух“ – Габрово

Децата от „Мечо Пух“ с интерес изучават историята и традициите в българския фолклор и са неизменни участници, и победители в различни фолклорни конкурси.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Виктория Памукова с отличие от Фондация „Димитър Цонев“

Published

on

За втора поредна година габровката Виктория Памукова спечели отличие от Фондация „Димитър Цонев“.

Възпитаничката на Национална Априловска гимназия и вече дипломиран журналист – Виктория Памукова, спечели награда за втори пореден път в студентския конкурс за качествена българска журналистика, организиран от фондацията, носеща името на журналиста Димитър Цонев.

Наградата й бе връчена за телевизионен клип, на тема “Волята да промениш”. В мотивите на журито се посочва, че отличието е: “За въздействащо видео, за представяне на оригинална гледна точка, за умело съчетаване на техническите способности и продуциране“.

*Снимки: Фондация „Димитър Цонев“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Погрижете се за красивия облик на вашия имот

Published

on

„Арборист Габрово“ е новооткрита от тази година фирма, която предлага професионални услуги, свързани с рязане, кастрене, оценка на дървета, почистване и култивиране на места и парцели.

Освен това фирмата премахва и отстранява опасни и труднодостъпни дървета, в градски и извънградски условия.

„Арборист Габрово“ разполага с професионална техника за пънораздробяване и раздробяване на дървен материал.

Сред услугите, които се предлагат, са и култивиране на запустели земеделски и всякакви парцели, терени, площи и имоти, които могат да придобият завършен вид по вкуса и визията на всеки клиент, спрямо неговите представи и виждания.

Фирмата разполага със собствен транспорт, самоходна вишка, комбиниран трактор и богат набор от професионална техника.

За повече информация и връзка с „Арборист Габрово“ позвънете на телефони: +359 89 995 0430 и +359 897 953 922, или се свържете чрез страницата в интернет и фейсбук.

Зареди още

Култура

Иван Вазов се подписва в Паметната книга на Априловската гимназия

Published

on

Преди 119 години Патриархът на българската литература Иван Вазов оставя послание в Паметната книга на Априловската гимназия, при посещението му през юни 1901 г.

Днес, 9 юли, по повод 170 години от рождението на гениалния поет и писател Вазов, с дълбок поклон и благодарност за възраждането и съхранението на българския дух, Държавният архив в Габрово показа за обществеността дигиталното копие, което съхранява във фондовете си.

Оригиналът на книгата се съхранява и продължава да се попълва в Националната Априловска гимназия от личности, посетили училището.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица