Свържи се с нас

Култура

Ивета Петрова вече е студентка в класа на Владо Димов

Published

on

Безкрайно талантливата, трудолюбива и любима млада изпълнителка Ивета Петрова бе приета в класа на Владо Димов и вече е студентка в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

Габровската певица се е представила по блестящ начин на изпитите в Академията и след успешното справяне със задачите в трите изпитни дни, влиза на първо място в класирането по специалността „Поп и джаз пеене“.

снимка: Личен архив

„Приемният изпит беше на няколко етапа и ако не се справиш, не продължаваш до следващия. Първият ден трябваше да изпълним по три песни. Аз си избрах и изпях „Докога“, „Lullaby of birdland“ (джаз стандарт) и „Mamma know best“ на Джеси Джей.

Вторият ден се представих с нови три песни – „Пътят“ на Стелияна Христова, „Love on top“ на Бионсе и „And I’m telling you I’m not going“ на Дженифър Хъдсън. Същият ден имаше и изпит по актьорско майсторство и пластика, като се представих с латино танц.

Последният изпит беше солфеж и теория. Преминах успешно този етап и вече съм в класа на господин Владо Димов. Имаме лекции всеки ден“, разказа красивата и талантлива габровска изпълнителка Ивета Петрова.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Тя не скри вълнението си, че изпитва лека носталгия към Габрово и по-конкретно към Национална Априловска гимназия, която по думите й винаги ще има специално място в сърцето й. „Желая успех на всички приятели и учители“, сподели още певицата.

Ивета Петрова е възпитаничка на музикалния педагог Ценка Горалова, художествен ръководител на „Upstream voices“.

Любимата на габровската публика талантлива изпълнителка е носител на десетки музикални награди от национални и международни конкурси, сред които първо място на поп-рок фестивала в Несебър – 2017, първо място в националния конкурс „Нека бъде лято“, първа награда от VIII Международен конкурс „Neghinita“ в Румъния и др.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Култура

Национален куклен фестивал „Рачо и Дешка“ този уикенд

Published

on

Силно габровско присъствие и приятелски поздрав от Велико Търново ни очакват в последните два дни от Национален куклен фестивал „Рачо и Дешка“.

На 26 септември, събота, от 17.00 часа на сцената на площад „Възраждане“ ще излязат актьорите от Държавен куклен театър – Габрово, за да ви представят спектакъла „Огнивото“.

18.00 е началният час на представлението „От кулата“ на „Малка театрална компания“.

В неделя, 27 септември, фестивалът закрива основният му организатор – Театър Весел с любимата на малки и големи приказка „Храбрият оловен войник“. Началото е в 17.00 часа.

Входът е свободен!

Национален куклен фестивал „Рачо и Дешка“ се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и със съдействието на Община Габрово. Организатори са Театър Весел и РА „Елмазови“.

При лошо време спектаклите ще се играят в зала „Възраждане“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Откриват „Пътища в географията – просеки и просветления“ в НМО

Published

on

Този петък, 25 септември, от 16.00 часа в Националния музей на образованието в Габрово ще бъде открита фотодокументална изложба „Пътища в географията – просеки и просветления”, посветена на на 60-годишнината на проф. доктор на науките Атанас Дерменджиев, ръководител на катедра “География”, Исторически факултет, Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”.

Същият ден ще бъде представено и едноименното библиографско издание „Пътища в географията – просеки и просветления”.

Атанас Дерменджиев е доктор на науките, професор по социално-икономическа география, доктор по география, действащ член (академик) на Международната академия на науките по екология и безопасност. Специалист по регионална, политическа и културна география. Автор на над 230 научни публикации, в т. ч. 6 монографии, 15 книги, 14 учебника, 10 учебни помагала и др., отпечатани в България, Румъния, Русия, Украйна, Сърбия, Турция, Португалия, Франция, Северна Македония. Дългогодишен ръководител на катедра “География” във Великотърновски университет ”Св. Св. Кирил и Методий”.

Университетът е дългогодишен партньор на Националния музей на образованието. През 2017-та катедра „География” и музеят започнаха партньорство с идеята да се свърже висшето образование с всички образователни степени.

По инициатива на професора утвърдени преподаватели от Великотърновския университет направиха първа работна среща с габровски учители. Изложбата „Пътища в географията – просеки и просветления” е поредната обща инициатива.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Трявна комикси – уикенд в картинки

Published

on

Община Трявна и издателство “Артлайн Студиос” организират Трявна Комикси: Началото. Събитието ще се състои през почивните дни, 26-ти и 27-ми септември, на площада пред Народно читалище “Пенчо Славейков 1871” в Трявна.

В тази връзка организаторите обявиха конкурс за комиксова рисунка. Творбите се изпращат до 25 септември на e-mail: artline@artline-comics.net. Няма изисквания към формата на рисунката. Няма възрастови ограничения.

Рисунките ще бъдат оценявани от Тодор Христов – един от най-добрите художници на комикси в България.

Резултатите ще бъдат обявени на 27 септември от 18:30 ч. по време на събитието в Трявна. Наградите са осигурени от издателство “Артлайн Студиос”.

ПРОГРАМА

26 септември
– събота 10:00 – 12:00 ч. – Рисувай и играй със смърфовете
18:00 ч. – среща с Тодор Христов – един от най-добрите художници на комикси в България
18:30 ч. – среща с Кирил Дамянов – създател на сайта Супер Герои България

27 септември
– неделя 10:00 – 12:00 ч. – Рисувай и играй със смърфовете
18:00 ч. – разговор с учениците от НГПИ “Тревненска школа” за създаването на съвместен проект с Артлайн Студиос
18:30 ч. – обявяване на победителите в конкурса за комиксова рисунка

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица