Любопитно, Новини|11.07.2019 14:48

Нова международна награда за детски театър „Вълшебник“

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

С престижни награди от Международен и Национален фестивал приключи творческата година на детски театър „Вълшебник“ при ОУ „Неофит Рилски“, с ръководител Виктория Петрова. От VІІ Международен театрален фестивал „Приятели на България“, който се проведе от 8 до 10 юли в курорта Албена, малките театрали, които са само до 12 г. спечелиха престижно второ място в творческо състезание с 10 колектива от Одеса, Иркутск, Москва, Добрич, Варна, Кюстендил, Бургас, Г. Оряховица, Етрополе.

Професионално жури от 7 специалисти – театрали, композитори, хореографи прецизно оценяваше изпълненията на колективите. „Вълшебниците“ бяха едни от най-малките, но завладяха публиката с веселия, атрактивен спектакъл „Ян Бибиян“ от Д.Димитров.

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

Децата много добре се справиха с трудните роли на „лошите“ дяволи от подземното царство, магиите на злия „магьосник“ Мирилайлай, с ядосаните баби. Пакостите на Ян Бибиян и дяволчето Фют, в изпълнение на Алекс и Ивчо, провокираха Кацаря, който предприема непедагогични похвати за превъзпитание, а комичните ситуации взривяват публиката от смях.

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

Заразяващият хумор на спектакъла е поднесен по детски, неподправено, но много талантливо, за което получиха Диплом за лауреати ІІ степен.

А само преди седмица бе дебютът на състава в юбилейното 20-то издание на Националния театрален фестивал „Приказка за теб“ във Варна. Спечелиха наградата на журито, плакет и купи за актьорско майсторство и орден за високи постижения.

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

Изпълнителят на Ян Бибиян – Александър Календжиев от V клас получи специална грамота и орден за мъжка роля.

Малките таланти от училище „ Неофит Рилски“ са истинско театрално откритие. 18 момичета и момчета направиха любимия на децата спектакъл „Ян Бибиян“, който чака своята публика на есен.


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар