Юбилейното издание на София Филм Фест започва днес в Габрово

10 години София Филм Фест в Габрово

Днес, 13 юни, стартира юбилейното десето издание на София Филм Фест в Габрово. Зала „Възраждане“ отново ще бъде домакин за десети път на филмовия фестивал в рамките на четири дни през м. юни.

10 години София Филм Фест в Габрово

Филмите са девет, цената на билета е 3 лева, а абонаментната карта за всички прожекции е на стойност 19 лева.

Снимка: siff.bg

Юбилейно издание започва в 18:00 часа , когато зрителите ще се срещнат с едно от най-новите български заглавия „ИРИНА“ – пълнометражен дебют на режисьора Надежда Косева. Ирина живее в малък миньорски град и работи в крайпътна кръчма. В един и същи ден мъжът ѝ е осакатен в злополука, а тя – уволнена от работа. За да спаси семейството си, Ирина решава да стане сурогатна майка – да износи детето на непознати хора срещу заплащане. Постепенно тя ще открие какво значи да обичаш и да прощаваш…

Очаквайте специален гост – авторът на филма Надежда Косева ще очаква впечатленията Ви и ще бъде на разположение за разговор с публиката след края на прожекцията!

Снимка: siff.bg

Продължаваме в 20:15 часа с носителя на „Златна Палма“ от КАН’18 – „ДЖЕБЧИИ“, а негов режисьор е майсторът Хирокадзу Корееда.

След една от специалните си акции из магазините, Осаму и неговият син откриват малко момиченце, зъзнещо в студа. Първоначално жената на Осаму отказва да приюти момиченцето, но се съгласява да се грижи за малката, след като разбира с какви трудности се сблъсква ежедневно. Въпреки че семейството е бедно и едва изкарва пари за прехраната си чрез дребни кражби, то е щастливо заедно, докато един неочакван инцидент не разкрива тайни, които ще подложат на изпитание семейните връзки…


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Напиши коментар