18-та Национална среща наддумване „Благолаж” в ДХС

снимка: Дом на хумора и сатирата

На 18 май музеят Дом на хумора и сатирата в Габрово ще организира 18-тата Национална среща наддумване „Благолаж”, информира за „Габрово Нюз“ директорът на Веселата къща Маргарита Доровска.

снимка: Дом на хумора и сатирата

„Благолаж” е конкурс за сладкодумни разказвачи на комично народно творчество от всички краища на страната, на всякаква възраст.

Провежда се по време на Международния фестивал на хумора в град Габрово.

Тази година партньори на „Благолаж” са Етнографският музей на открито „Етър” – Габрово и pcshop.bg – е-магазин на СТЕМО.

18. Национална среща „Благолаж” ще бъде предизвикателство и за влогъри – да се включат с видеоматериали по темите „Власт” и/ или „Пари”.

Интерес представляват приказки, вицове и весели случки (власт; пари; власт и пари); приказки за Хитър Петър – Настрадин Ходжа и техните побратими; весели случки с известни личности – наши съвременници или исторически лица; политически вицове и анекдоти, пословици и поговорки; благословии; нови габровски вицове; може да попитате своите баба /дядо за история и да я разкажете във видео.

Заявките за участие се приемат по пощата, на адрес 5300 Габрово, ул. Брянска 68, за „Благолаж”, или на е-mail: blagolazh@humorhouse.bg. Участниците с видеоматериали изпращат линк към тях на посочения електронен адрес.

снимка: Дом на хумора и сатирата

Повече подробности за конкурса с условията, наградите и заявката за участие могат да се намерят на сайта https://blagolazh.humorhouse.bg.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар