Свържи се с нас

Крими

Среднощен екшън: Крими герой загази много лошо!

Безобразно шашмъркан с пико дряновец подмина стоп палка и се блъсна жестоко. Намериха и дрога в колата!

Published

on

Истински среднощен екшън с полицейско преследване се разигра миналата нощ в Дряново.

Безобразно нашмъркан с пико 27-годишен криминално проявен местен жител подмина стоп палка на полицията, спретна си гонка с органите на реда и катастрофира жестоко.

При обиска на автомобила полициите намериха и иззеха немалко количество още от същото наркотично вещество, с което мъжът преди това се дрогирал.

Всичко това се случило в понеделник през нощта, около 02.20 часа. Тогава водач на лек автомобил не спрял при подаден от полицейски служител сигнал със стоп палка.

Опитвайки се да избегне проверката си той настъпил педала на газта и профучавайки с бясна скорост край униформените продължил движението си по улиците на града.

Бягството му обаче не претърпяло успех, тъй като в района на улица „Христо Ботев“ в близост до номер 5, друсаният водач реализирал пътнотранспортно произшествие, при което се ударил в бордюр и преустановил движението на управляваната от него кола.

При извършената проверка от служителите на дряновската полиция била установена неговата самоличност. Това бил криминално проявен мъж на 27 години, жител на града.

Проведен с него бил тест за употреба на упойващи вещества, при който техническото средство отчело положителна проба за наличие на наркотичното вещество метамфетамин.

При последвалите процесуално следствени действия в автомобила, полицаите намерили и иззели полиетиленов клипс, съдържащ бяла на цвят кристалообразна субстанция.

Бил извършен полеви тест, при който тя реагирала на наркотичното вещество метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Екстрадират трафикант на хора, дирен и за сводничество в Германия

Published

on

С определение от вчера, 4 юни, на основание от Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест, състав на Окръжен съд – Габрово взе мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на установения в Габрово българския гражданин, с инициали В.П.

Целта е осигуряване участието на същия в производство по изпълнение на Европейска заповед за арест. Тя е издадена на 30 август м.г. от Районен съд в Мюнхен, Федерална република Германия, във връзка с разследване за извършени престъпления на територията на същата държава – трафик на хора и сводничество.

С оглед доказателствата по делото Окръжен съд – Габрово счете, че спрямо исканото лице следва да се вземе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, като по този начин ще се гарантира участието на В.П. в производството за разглеждане по същество на издадената Европейска заповед за арест.

Определението на Габровски окръжен съд подлежи на обжалване или протестиране в 3-дневен срок пред Апелативен съд – В. Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Пуснаха под парична гаранция подкупния здравен инспектор

Published

on

Състав на Окръжен съд – Габрово, определи мярка за неотклонение „парична гаранция“, в размер на 5 000 лева, по отношение на задържания здравен инспектор от Габрово, с инициали К.С., обвинен в извършване на престъпление – поискан и приет подкуп от длъжностно лице.

Мярката бе определена вчера, 4 юни. Производството пред Окръжния съд е образувано по искане на прокуратурата за определяне най-тежката мярка за неотклонение по отношение на корумпирания държавен служител.

Съобразявайки приложените по делото доказателства, съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че здравният инспектор е извършил горепосоченото престъпление, което е първата изискуема от Закона предпоставка за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдебният състав обаче прецени, че не е налице другата кумулативна предпоставка по чл.63, ал.1 НПК за определяне на такава мярка, а именно – доказателствата по делото да сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът, прие че на обвиняемия следва да бъде наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 5 000 лв., вносима в 7-дневен срок.

Определението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 3-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Изчезна катализаторът на кола пред блок Дунав

Published

on

Неизвестен извършител открадна катализаторът на кола, паркирана на обособен паркинг в района на блок Дунав в Габрово.

Престъплението е било извършено чрез използване на техническо средство за времето от 18.00 часа във вторник до около 07.30 часа в сряда, информираха от пресцентъра на полицията.

Собственик на автомобила е 45-годишен мъж от Габрово. По случая е образувано досъдебно производство, провеждащо се под надзора на прокуратурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица