Свържи се с нас

Крими

Закопчаха криминално проявен и още трима в Габрово, заради марихуана

Published

on

Само за ден и през половина час полицията в Габрово арестува общо четирима, заради притежанието на марихуана, сред които двама непълнолетни и криминално проявен мъж, от когото бяха иззети 34 грама от наркотичното вещество.

Арестите били извършени, в петък (8 май), в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотици в нашия град.

Първи от всички бил закопчан 19-годишен габровец. Това се случило около 15.00 часа на ул.“Свищовска“ след негова проверка. При последвалите процесуално-следствени действия от него било иззето известно количество суха зелена листна маса, която при направен полеви наркотест дала характерна реакция на наркотичното вещество канабис.

Половин час по-късно, около 15.30 часа, но в района на бул.“Могильов“ белезници на ръцете щракнали и на 30-годишния криминално проявения от Габрово.

Полицаи спрели лек автомобил, управляван от 27-годишен, криминално проявен жител на Габрово, в който заедно с него пътувал и 30-годишният му авер. При проверката на двамата от пътника били иззети три полиетиленови „свивки“ с тегло над 34 грама, съдържащи суха зелена листна маса, реагирала на наркотичното вещество марихуана при направен полеви наркотест.

30 минути след този арест, последвало задържането и на двамата непълнолетни габровци. То се случило около 16.00 часа в района на ул.“Юрий Венелин“. Полицаите установили, че непълнолетните придобили и държат в себе си от същото наркотично вещество.

При последвали процесуално-следствени действия от тях били иззети различни количества суха зелена листна маса, която при полевия наркотест дала характерна реакция и оцветяване за марихуана.

И по четирите случая са образувани досъдебни производства по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс, срещу всяко едно от лицата. Действията по разследванията продължават под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Екстрадират трафикант на хора, дирен и за сводничество в Германия

Published

on

С определение от вчера, 4 юни, на основание от Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест, състав на Окръжен съд – Габрово взе мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на установения в Габрово българския гражданин, с инициали В.П.

Целта е осигуряване участието на същия в производство по изпълнение на Европейска заповед за арест. Тя е издадена на 30 август м.г. от Районен съд в Мюнхен, Федерална република Германия, във връзка с разследване за извършени престъпления на територията на същата държава – трафик на хора и сводничество.

С оглед доказателствата по делото Окръжен съд – Габрово счете, че спрямо исканото лице следва да се вземе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, като по този начин ще се гарантира участието на В.П. в производството за разглеждане по същество на издадената Европейска заповед за арест.

Определението на Габровски окръжен съд подлежи на обжалване или протестиране в 3-дневен срок пред Апелативен съд – В. Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Пуснаха под парична гаранция подкупния здравен инспектор

Published

on

Състав на Окръжен съд – Габрово, определи мярка за неотклонение „парична гаранция“, в размер на 5 000 лева, по отношение на задържания здравен инспектор от Габрово, с инициали К.С., обвинен в извършване на престъпление – поискан и приет подкуп от длъжностно лице.

Мярката бе определена вчера, 4 юни. Производството пред Окръжния съд е образувано по искане на прокуратурата за определяне най-тежката мярка за неотклонение по отношение на корумпирания държавен служител.

Съобразявайки приложените по делото доказателства, съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че здравният инспектор е извършил горепосоченото престъпление, което е първата изискуема от Закона предпоставка за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдебният състав обаче прецени, че не е налице другата кумулативна предпоставка по чл.63, ал.1 НПК за определяне на такава мярка, а именно – доказателствата по делото да сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът, прие че на обвиняемия следва да бъде наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 5 000 лв., вносима в 7-дневен срок.

Определението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 3-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Изчезна катализаторът на кола пред блок Дунав

Published

on

Неизвестен извършител открадна катализаторът на кола, паркирана на обособен паркинг в района на блок Дунав в Габрово.

Престъплението е било извършено чрез използване на техническо средство за времето от 18.00 часа във вторник до около 07.30 часа в сряда, информираха от пресцентъра на полицията.

Собственик на автомобила е 45-годишен мъж от Габрово. По случая е образувано досъдебно производство, провеждащо се под надзора на прокуратурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица