Свържи се с нас

Крими

48-годишна жена от Жълтеш обра къща в Смиловци

Published

on

48-годишна жителка на габровското село Жълтеш бе уличена в извършването на домова кражба от къща в село Смиловци.

Жената е била арестувана в резултат на оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, проведени с цел установяване на извършителя на кражба на сумата от двеста лева, телевизор, кафе машина, мобилен телефон и други вещи.

Престъплението е било извършено в периода 30 октомври до 20 декември миналата година от къща в Смиловци. Криминалисти от полицейското управление в Габрово успели да стигнат до 48-годишната жителка на Жълтеш, за която били налице достатъчно данни, че е съпричастна с извършеното деяние.

Част от противозаконно отнетите вещи са били намерени и иззети от полицията. След приключване на цялостната работа по разследването, материалите по досъдебното производство ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Габрово.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Още една жена е била уличена при друга кражба, но извършена в Дряново. Това 37-годишена дама от Лясковец, намерила изгубен мобилен телефон, собственост на 49-годишен дряновец, на когото не решела да го върне, нито да го предаде в полицията в законоустановения срок.

След окомплектоване, материалите по преписката ще бъдат изпратени по компетентност на Районната прокуратура в Габрово. Вещта, предмет на престъплението, е била възстановена на собственика.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

Към криминалната хроника от днешния ден, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово съобщават още за проведена в Севлиево от 30 декември 2019 година до 3 януари 2020 година специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в и около училищата.

В хода акцията са били проверени 380 моторни превозни средства, 621 души, шест училища, два градски парка и 3 нощни заведения. В резултат на полицейските действия е образувано едно наказателно производство, по линия „наркотици“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Спипаха още един беглец от домашна карантина

Published

on

Досъдебно производство е образувано срещу 22-годишен жител на севлиевското село Шумата, който е бил поставен под домашна карантина с предписание на Регионална здравна инспекция – Видин.

Вчера, 2 април, сутринта около 07.50 часа полицейски служители извършили проверка на адреса, на който младият мъж посочил, че ще пребивава през периода на изолация.

Служителите на закона не успели да го открият и установили, че мъжът напуснал дома си, с което нарушил предписанието, осъществявайки състава на чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Припомняме, че според Закона се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв. Разследването по случая се провежда под надзора на Районна прокуратура – Севлиево.

Това е трити случай на избягал от домашна карантина през тази седмица, от 30 март до 3 април. 34-годишен дряновец и 42-годишен габровец също пренебрегнаха въведените противоепидемични мерки в борбата с коронавируса.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Закопчаха криминално проявен габровец, задигнал чантата на жена

Published

on

28-годишен криминално проявен габровец бе уличен в извършването на кражба, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Престъплението било извършено в понеделник около 09.45 часа, а жертва на посегателството станала 69-годишена жена от село Седянковци.

По първоначални данни, престъплението е извършено от незаключен автомобил, паркиран пред търговски обект в Габрово. В чантата имало лични документи и медикаменти.

В резултат на проведени незабавни оперативно-издирвателни мероприятия местните криминалисти установили 28-годишният криминално проявен жител на Габрово, за когото успели да съберат достатъчно данни, че е съпричастен с извършване на кражбата.

Противозаконно отнетите вещите били намерени и възстановени на потърпевшата. След окомплектоване, материалите по преписката ще бъдат изпратени по компетентност на Районна прокуратура – Габрово.

Зареди още

Крими

Заловиха бракониер и иззеха над 300 метра мрежи от язовир „Ал.Стамболийски“

Published

on

снимка: ИАРА

Служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури хванаха нарушител, извършващ стопански риболов на язовир „Александър Стамболийски“.

След извършване на проверка на хидросъоръжението, служители на РК Габрово забелязали лице, извършващо стопански риболов. Самоличността му била установена, като му е бил съставен акт за установяване на административно нарушение.

От бракониера била иззета хрилна мрежа, а уловената в нея риба била върната обратно във водата. ИАРА изказва огромна благодарност на доброволните сътрудници, оказали съдействие при проверката.

При други две извършени нощни проверки на язовира, служители на РК град Габрово открили и иззели осем бракониерски хрилни мрежи, поставени в работно положение с приблизителна дължина около 300 метра.

Мрежите са извадени и конфискувани, а уловената в тях риба била върната обратно във водоема.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица