Свържи се с нас

Крими

39-годишен опита да осуети проверка и се озова в ареста

Клипът със задържането му нашумя в социалните мрежи и предизвика стотици реакции и коментари.

39-годишен жител на Габрово опита да осуети полицейска проверка и се озова в местния арест, където беше задържан за срок до 24 часа.

Срещу него вече е заведена преписка по чл. 270 от Наказателния кодекс, която ще бъде изпратена на Районната прокуратура в Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Видеоклипът със задържането и опитът му да попречи на полицейските действия нашумя през вчерашния ден (25 ноември) в социалните мрежи, предизвиквайки стотици реакции и коментари, а изявлението на ръководството на Областната дирекция на МВР – Габрово по случая не закъсня.

Днес, 26 ноември, от полицията обясниха случката във връзка с публикация от 25 ноември във фейсбук видеоклип, отразяващ работа на полицейски служители с граждани в Габрово.

Според официалната информация, вчера около 11.00 часа, гражданин на Габрово, живущ в близост до установъчен пункт на полицейски автопатрул бил спрян от полицейски служители, с цел извършване на проверка за установяване на самоличност.

Проверяваният не представил лична карта или друг документ, удостоверяващ неговата самоличност, под предлог, че не носи в себе си, предвид близостта до обитаваното от него жилище.

В момента на извършване на проверката, била осъществена намеса от страна на трети лица, които направили опит да осуетят полицейските действия.

Едно от лицата, мъж на възраст 39 години, жител на Габрово, извършил конкретни действия, насочени срещу органите на реда, с цел проверката да бъде прекратена, като едновременно с това, не изпълнил дадените му от полицейските служители разпореждания.

В 11.30 часа лицето било задържано в габровското районно полицейско управление, за срок до 24 часа по Закона за МВР.

За извършените от него нарушения са му били съставени два акта за установяване на административно нарушение – АУАН по ЗМВР за осуетяване на полицейска проверка и за неизпълнение на полицейско разпореждане.

На лицето бил съставен и АУАН по Закона за гражданската регистрация, тъй като полицейските служители установили, че той не е адресно регистриран на посочения от него настоящ адрес в Габрово.

По случая в РУ – Габрово е заведена преписка по чл. 270 от Наказателния кодекс, която ще бъде изпратена на Районна прокуратура – Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Задържане под стража за съучастник на измамници

64-годишен гражданин на Русе е с наложена от прокуратурата постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по досъдебно производство, разследвано от полицията в Севлиево.

Русенецът е привлечен в качеството на обвиняем, като съучастник в осъществяването на три телефонни измами, в резултат от които са причинени имотни вреди на различни граждани.

Деянията са били осъществени при условията на продължавано престъпление през периода от 16 до 26 юли тази година в Севлиево. Общата стойност, на която възлизат вредите за пострадалите граждани е малко под 24 000 лева.

Предявеното му на 6 декември обвинение е окончателно. При осъдителна присъда за русенеца, Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до осем години за това, че той умишлено е улеснил съучастника си в извършване на измамите и е спомогнал с приемане на паричните суми.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Румънски измамник си го получи в Габрово

Полицията в Габрово установи и задържа 48-годишен румънски гражданин, съпричастен с извършването на множество измами, осъществени на територията на Република България.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 19 ноември, в Габрово е въвел в заблуда 29-годишна служителка на фирма, с което ѝ е причинил имотна вреда в размер на няколко стотин лева.

Част от сумата, предмет на престъпление е била намерена и иззета. Арестът му бил извършен вчера, 5 декември. Разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Провериха 28 водачи за паркиране на инвалидни места

Един е санкциониран.

28 водачи и моторни превозни средства са били проверени, във връзка проведената и в област Габрово 24-часова специализирана полицейска операция за контрол над водачите, използващи местата за спиране, предназначени за лица с трайни увреждания.

От всички проверени един е бил санкциониран, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Полицейските служители следяха с особено внимание за това дали на предназначените места за паркиране и престой на хора с трайни увреждания не спират други водачи. Акцията се проведе от 06.00 часа на 3 декември и ще продължи до 06.00 часа на 4 декември.

Припомняме, че санкцията за нарушителите, които паркират на инвалидно място е в размер на 200 лева.

Операцията се организира във връзка с членството ни в европейската мрежа на службите на Пътна полиция – TISPOL, като част от поетите от Република България ангажименти за участие в инициативите на TISPOL.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица