Свържи се с нас

Крими

39-годишен опита да осуети проверка и се озова в ареста

Клипът със задържането му нашумя в социалните мрежи и предизвика стотици реакции и коментари.

Published

on

39-годишен жител на Габрово опита да осуети полицейска проверка и се озова в местния арест, където беше задържан за срок до 24 часа.

Срещу него вече е заведена преписка по чл. 270 от Наказателния кодекс, която ще бъде изпратена на Районната прокуратура в Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Видеоклипът със задържането и опитът му да попречи на полицейските действия нашумя през вчерашния ден (25 ноември) в социалните мрежи, предизвиквайки стотици реакции и коментари, а изявлението на ръководството на Областната дирекция на МВР – Габрово по случая не закъсня.

Днес, 26 ноември, от полицията обясниха случката във връзка с публикация от 25 ноември във фейсбук видеоклип, отразяващ работа на полицейски служители с граждани в Габрово.

Според официалната информация, вчера около 11.00 часа, гражданин на Габрово, живущ в близост до установъчен пункт на полицейски автопатрул бил спрян от полицейски служители, с цел извършване на проверка за установяване на самоличност.

Проверяваният не представил лична карта или друг документ, удостоверяващ неговата самоличност, под предлог, че не носи в себе си, предвид близостта до обитаваното от него жилище.

В момента на извършване на проверката, била осъществена намеса от страна на трети лица, които направили опит да осуетят полицейските действия.

Едно от лицата, мъж на възраст 39 години, жител на Габрово, извършил конкретни действия, насочени срещу органите на реда, с цел проверката да бъде прекратена, като едновременно с това, не изпълнил дадените му от полицейските служители разпореждания.

В 11.30 часа лицето било задържано в габровското районно полицейско управление, за срок до 24 часа по Закона за МВР.

За извършените от него нарушения са му били съставени два акта за установяване на административно нарушение – АУАН по ЗМВР за осуетяване на полицейска проверка и за неизпълнение на полицейско разпореждане.

На лицето бил съставен и АУАН по Закона за гражданската регистрация, тъй като полицейските служители установили, че той не е адресно регистриран на посочения от него настоящ адрес в Габрово.

По случая в РУ – Габрово е заведена преписка по чл. 270 от Наказателния кодекс, която ще бъде изпратена на Районна прокуратура – Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Крими

Спряха пиян габровец без книжка на ранина при проверка в Дряново

Published

on

38-годишен габровец, с отнета за употребата на алкохол шофьорска книжка, бе засечен отново в нетрезво състояние зад волана. Срещу него е заведено бързо полицейско производство.

Пияният водач бил отбил за проверка в неделя, 14 април, 10 минути преди 08.00 часа в Дряново. Тогава екип на полицията, патрулиращ в града на Майстор Колю Фичето, проверил шофьора на лек автомобил „Пежо 206“.

Водачът бил тестван за алкохол, тъй като видимо изглеждал употребил. Техническото средство отчело 1.05 промила в количеството издишан въздух.

При извършената справка в информационните масиви на МВР проверяващите полицаи установили, че мъжът управлявала автомобила след влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол.

Зареди още

Крими

Арестуваха двама непълнолетни заради марихуана, сред тях британец

Published

on

Двама непълнолетни бяха задържани при полицейска акция по линия „Наркотици“, проведена през вчерашния ден, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ Габрово спрели за проверка 16-годишно момче, гражданин на Великобритания, известно на МВР.

Установено било, че придобило и държи в себе си суха зелена листна маса с тегло 8.5 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

Последвало претърсване в обитаваното от него жилище, където също била намерена марихуана.

По случая е образувано досъдебно производство.

На детска площадка в Севлиево полицейски служители проверили 17-годишно момче от село Богатово.

При извършения му личен обиск униформените служители установили, че лицето придобило и държи в себе си свивка, съдържаща суха зелена листна маса с тегло 1.93 грама, реагирала при полевия наркотест на марихуана.

По случая е образувано бързо производство.

Зареди още

Крими

Кола блъсна 14-годишно момиче, пресичащо на бул.“Априлов“

Published

on

14-годишно момиче беше блъснато от кола в Габрово. Пътнотранспортното произшествие е станало вчера, 9 април, около 16.20 часа на бул.“Априлов“, съобщават от пресцентъра на полицията.

Момичето е било ударено на пешеходната пътека от лек автомобил „Дачия“. Колата била управлявана от 59-годишен мъж, който не пропуснал пресичащи на пешеходната пътека пешеходци и е блъснал детето.

Момичето било откарано в габровската болница от своя баща, където била установена контузия на десния лакът, като след прегледа било освободено за домашно лечение.

Водачът на автомобила напуснал местопроизшествието без да уведоми контролните органи. Пътнотранспортното произшествие е било обслужено по административен ред.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица