Свържи се с нас

Крими

39-годишен опита да осуети проверка и се озова в ареста

Клипът със задържането му нашумя в социалните мрежи и предизвика стотици реакции и коментари.

Published

on

39-годишен жител на Габрово опита да осуети полицейска проверка и се озова в местния арест, където беше задържан за срок до 24 часа.

Срещу него вече е заведена преписка по чл. 270 от Наказателния кодекс, която ще бъде изпратена на Районната прокуратура в Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Видеоклипът със задържането и опитът му да попречи на полицейските действия нашумя през вчерашния ден (25 ноември) в социалните мрежи, предизвиквайки стотици реакции и коментари, а изявлението на ръководството на Областната дирекция на МВР – Габрово по случая не закъсня.

Днес, 26 ноември, от полицията обясниха случката във връзка с публикация от 25 ноември във фейсбук видеоклип, отразяващ работа на полицейски служители с граждани в Габрово.

Според официалната информация, вчера около 11.00 часа, гражданин на Габрово, живущ в близост до установъчен пункт на полицейски автопатрул бил спрян от полицейски служители, с цел извършване на проверка за установяване на самоличност.

Проверяваният не представил лична карта или друг документ, удостоверяващ неговата самоличност, под предлог, че не носи в себе си, предвид близостта до обитаваното от него жилище.

В момента на извършване на проверката, била осъществена намеса от страна на трети лица, които направили опит да осуетят полицейските действия.

Едно от лицата, мъж на възраст 39 години, жител на Габрово, извършил конкретни действия, насочени срещу органите на реда, с цел проверката да бъде прекратена, като едновременно с това, не изпълнил дадените му от полицейските служители разпореждания.

В 11.30 часа лицето било задържано в габровското районно полицейско управление, за срок до 24 часа по Закона за МВР.

За извършените от него нарушения са му били съставени два акта за установяване на административно нарушение – АУАН по ЗМВР за осуетяване на полицейска проверка и за неизпълнение на полицейско разпореждане.

На лицето бил съставен и АУАН по Закона за гражданската регистрация, тъй като полицейските служители установили, че той не е адресно регистриран на посочения от него настоящ адрес в Габрово.

По случая в РУ – Габрово е заведена преписка по чл. 270 от Наказателния кодекс, която ще бъде изпратена на Районна прокуратура – Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Екстрадират трафикант на хора, дирен и за сводничество в Германия

Published

on

С определение от вчера, 4 юни, на основание от Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест, състав на Окръжен съд – Габрово взе мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на установения в Габрово българския гражданин, с инициали В.П.

Целта е осигуряване участието на същия в производство по изпълнение на Европейска заповед за арест. Тя е издадена на 30 август м.г. от Районен съд в Мюнхен, Федерална република Германия, във връзка с разследване за извършени престъпления на територията на същата държава – трафик на хора и сводничество.

С оглед доказателствата по делото Окръжен съд – Габрово счете, че спрямо исканото лице следва да се вземе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, като по този начин ще се гарантира участието на В.П. в производството за разглеждане по същество на издадената Европейска заповед за арест.

Определението на Габровски окръжен съд подлежи на обжалване или протестиране в 3-дневен срок пред Апелативен съд – В. Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Пуснаха под парична гаранция подкупния здравен инспектор

Published

on

Състав на Окръжен съд – Габрово, определи мярка за неотклонение „парична гаранция“, в размер на 5 000 лева, по отношение на задържания здравен инспектор от Габрово, с инициали К.С., обвинен в извършване на престъпление – поискан и приет подкуп от длъжностно лице.

Мярката бе определена вчера, 4 юни. Производството пред Окръжния съд е образувано по искане на прокуратурата за определяне най-тежката мярка за неотклонение по отношение на корумпирания държавен служител.

Съобразявайки приложените по делото доказателства, съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че здравният инспектор е извършил горепосоченото престъпление, което е първата изискуема от Закона предпоставка за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдебният състав обаче прецени, че не е налице другата кумулативна предпоставка по чл.63, ал.1 НПК за определяне на такава мярка, а именно – доказателствата по делото да сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдът, прие че на обвиняемия следва да бъде наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 5 000 лв., вносима в 7-дневен срок.

Определението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 3-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Изчезна катализаторът на кола пред блок Дунав

Published

on

Неизвестен извършител открадна катализаторът на кола, паркирана на обособен паркинг в района на блок Дунав в Габрово.

Престъплението е било извършено чрез използване на техническо средство за времето от 18.00 часа във вторник до около 07.30 часа в сряда, информираха от пресцентъра на полицията.

Собственик на автомобила е 45-годишен мъж от Габрово. По случая е образувано досъдебно производство, провеждащо се под надзора на прокуратурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица