Крими, Новини|22.02.2019 15:37

Психарът от Скалско, заклал брат си, получи 12 години затвор

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

По обвинение на Окръжната прокуратура в Габрово, осъдиха 61-годишен мъж за убийството на брат си, като съдът му наложи наказание 12 години лишаване от свобода при строг режим.

И. А. бе признат за виновен и осъден за това, че на 1 юни миналата година, около 17.30 часа, в кухненското помещение в къща в дряновското село Скалско, умишлено умъртвил 57-годишния си брат, използвайки хладно оръжие, нож тип ловджийски, с което го пробол два пъти в лявата част на гръдния кош и един път в гърба, като причинил смъртта му.

Осъден бе и за това, че по същото време и място, се заканил на майка си с убийство, като при убийството на брат си й заявил: „Казах ви, че ще ви ликвидирам, ще ви убия“, ударил я с юмрук в лицето, насочвал към нея ножа, който държал. След убийството я попитал „Искаш ли и теб да наръгам?“ и замахнал към нея с мотика, без да я удря. Заканата възбудило у пострадалата основателен страх за осъществяването му.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража“. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар