Крими, Новини|15.02.2019 12:27

60-годишен подкара „Мерцедес“ тежко наквасен по „Могильов“

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Бързо производство е образувано срещу 60-годишен мъж от Габрово, шофирал в нетрезво състояние, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Пътното му нарушение е било установено в навечерието на 14-ти февруари. В сряда вечерта, около 22.25 ч., на бул. „Могильов“ в Габрово, патрулиращ в района полицейски екип спрял за проверка „Мерцедес“, управляван от 60-годишния водач.

Установено било, че шофьорът се метнал зад волана да кара, след като преди това употребил големи количества алкохол.

Поклащайки се от крак на крак, водачът едва успял надуе дрегера и почти да слиса с отчетения резултат униформените служители.

Техническото средство, с което бил изпробван, отчело 2,36 промила алкохолни пари в количеството издишан въздух.

Осъзнал дръзкото си пътно нарушение, пияният шофьор собственоръчно вписал в издадения му от катаджиите талон за медицинско изследване, че се съгласява и приема показанията на дрегера.

По случая е образувано бързо производство.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Още един шофьор е бил хванат „в крачка“ същия ден, но по-рано в севлиевското село Курмянско.

Около 18.25 часа екип на полицията, патрулиращ в населеното място, спрял за проверка лек автомобил „Мазда 6“, който бил без регистрационни табели.

Колата била управлявана от 32-годишен мъж от Севлиево. При извършената полицейска справка в информационните масиви на МВР било установено, че водачът карал автомобила в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за правоуправление на МПС, влязла в сила на 11 януари т.г.

По случая е образувано бързо производство.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар