Крими, Новини|15.02.2019 11:02

Получи си го! Белезници за габровец, заради измами за над 150 000 лева

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Местните криминалисти разкриха и арестуваха 54-годишен габровец, участвал в серия от телефонни измами, при които жертвите на престъпленията са били ощетени с над 150 000 лева.

Установено е, че „закованият“ телефонен терорист е взимал парите и бижутата от пострадалите. Наглият шмекер получи заслуженото си на връх Празника на виното и любовта, 14 февруари, когато около ръцете му щракнали белезници.

Безскрупулният шарлатанин е участвал в общо 18 телефонни измами, извършени през периода 20 юли – 24 октомври 2018 година. Негови жертви са станали възрастни хора от Габрово и Севлиево, информираха от полицията.

До момента е изяснено, че 54-годишният мъж от Габрово е прибрал 107 320 лева, 22 425 евро, 265 щатски долара, 400 турски лири, различни златни накити и юбилейни монети. Спрямо наглия престъпник е било наложено полицейско задържане.

Очаква се съдът да се произнесе дали ще остане в ареста. Срещу опасния телефонен измамник са образувани досъдебни производства.

Работата по изясняване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.


Следете ни и във Фейсбук на:

http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

11 коментара

 • Хей инфо , тебе още ли не са те прибрали в севлиевската клиника или си за Карлуково.

 • Жалък аматьор!!!
  Ние с колегата Боил еБанов усвояваме десетки милиони от еврогейските фондове и никой не ни слага белезници.
  Даже помогнахме на ки-аналиционния ни партньор Дебелян Пеевски да отрови Гебрев, за да му гепне Дунарит, после лепнахме всичко на руснаците по схемата „Скрипал“.

  Ама добре, че е Цв.Цв., който е завършил Магнаурската Школа в Симеоново, да ни дава акъл!!!

 • Получил си го е наистина – 150 хил. лева са си 150 хил. лева!

  А да е намерено нещо от тия пари, не се съобщава. След такава радостна новина измамените могат да се почерпят с по една студена вода…

 • Като ми свършат опорките, почвам да повтарям като папагал за мутри, рекет, ВИС-ове и СИК-ове. Ама вие нали сте дебили, няма да се сетите, че бухалкаджия от СИК ви башбаканин, а охранителя на Мето Илиенски от ВИС ви е министър на мевеуето, и на следващите избори пак ще гласувате за ОПГ-то.

 • Ако не гласувате за ОПГ ГЕРБ, ще дойде Живко Мартинов-Суджука и ще ви накара да му дадете един микробус суджук. Това е рекет!

  Ако гласувате за ОПГ ГЕРБ, ще дойде Живко Мартинов-Суджука и ще ви накара да му дадете един микробус суджук. Това е стабилно европейски управление, и не е рекет!

 • Затвор за семейство Баневи! Призоваваме всички грантолапащи и мислещи и работещи с гъзъ си сащофили, на протест срещу това безобразие – някой да нe ще да си плаща рекета на ОПГ-то ни!!!

Напиши коментар