Свържи се с нас

Новини

Никола Митев: Целта ми е да не допусна повторение на мандата за ДПС в Габрово

Published

on

Водачът на листата на ББЦ в 7 МИР и майка му Ива Николова, снимка: Предизборен щаб „България без цензура“

29-годишният Никола Митев е единственият председател на младежка организация на партия, който е и водач на листа. Освен това е шеф на предизборния щаб на ББЦ, а партийната му кариера стартира от служител в пресцентъра. Беше и министър на младежта „в сянка“ в проектоправителството на Бареков, обявено през юни. Добре че някои забелязват и младите, че иначе ще брадясат, докато чакат, казва майка му – известната журналистка Ива Николова. Всъщност Никола и сега е леко брадясал, но не от чакане, а небрежно в стил „Бареков“.

Митев е водач на листата на ББЦ в Габрово. Мястото е престижно, но съвсем не носи сигурно депутатство. Габровският избирателен район е малък, с едва четири мандата, които досега се взимат от големите партии. Младият политолог твърди, че позицията му в партията е позволявала да си избере и по-избираемо място. Аз съм с корен от Балкана, познавам балканджиите и искам да им помогна, на шопите ще ми е по-трудно, отсича кандидатът. Поставил си е за цел поне да не допусне повторение на мандата за ДПС в района.

„Не съм ангажирана с ББЦ, но мразя това изборно тото на големите партии – знам им кътните зъби, наясно съм после как ще се коалират и как ще се съешат. Много искам някой да им го развали“, вклинява се в разговора Николова. Това е от малкото неща, които устатата журналистка успява да каже за сина си. Погледнати отстрани, Никола и Ива са като куче и котка. Такива, които не могат един без друг. Постоянно спорят обаче последната дума е на политика. Умело си служи както с думи, така и с жестове, няма как да не е закачил нещо и от баща си – актьорът Страхил Митев.

Никола Митев е възпитаник на Класическата гимназия в София, но е отгледан в Габрово и в семейната къща в Боженци. Дядо му – художникът Никола Николов, е създател на Дома на хумора и на Художествената галерия. Покрай Ива Николова е закърмен с политически разговори, медийни истории, кампании… Приет е да учи в Страсбург, но избира Софийския университет и твърди, че оттогава хобито му е да търси смисъл в решението си да остане в България. Не е ли по-естествено Митев да е в редовете на класическата синя десница, чийто кандидат за кмет на Габрово беше майка му? Ива е категорична, че на частичните избори през 2010 г. именно тук е изпробвана схемата „Костинброд” под носа на десните партии: „Никола стоя до мен през цялото време, правеше кампанията и след като видя как продават майка му на кило, не иска да чуе за тях.”

След авантюрата в Габрово Николова се върна в медиите, като известно време беше водеща в сутрешния блок на ТВ7. Там тя наследи за няколко месеца Николай Бареков в рубриката “Гореща точка”, където новият политик продължи редовно да се изявява, вече в новата си роля.

Преди да се захване с политика, Митев пък беше водещ на „Джамборе“ по Дарик радио, което напусна преди три месеца след 12 години в ефир. Развивал е и собствена фирма в ИТ сектора. По думите му това е единственият бизнес, в който държавата не се намесва, благодарение на което се развива изключително успешно. По този въпрос шефът на щаба на ББЦ за първи път е в лек дисонанс с партийния си лидер. На тези избори Бареков се явява под лозунга „Държава с грижа за народа!”

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА КАНДИДАТИТЕ НА КП „БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА“ С НОМЕР 13 В ИНТЕГРАЛНАТА БЮЛЕТИНА!

*Парламентарни избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица