Свържи се с нас

Новини

ББЦ трябва да измести ДПС от политическия център

Published

on

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

„България без цензура“ трябва да измести ДПС от политическия център. На мястото на ДПС трябва да се появи патриотична формация като нашата, която да ги махне от властта, защото от партия на едно етническо малцинство, тя се превърна в корпорация. Това каза кандидатът за министър-председател Николай Бареков по време на среща с членове и симпатизанти на „България без цензура“ в Габрово.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

„ГЕРБ не е нещо по-различно, защото тя пък превърна държавата в една фирма за лична употреба. С тази практика ние искаме да се спре“, обясни лидерът на ББЦ и допълни, че заради това формацията се обяви срещу гласуването на хората от Босфора с български паспорти, както и срещу откриването на секции в Турция.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

Той разказа пред габровци за посещението си тази пролет във фабрика „Мак“, една от най-старите в града, където се шият униформите на германската армия. Бареков попита хората в залата дали знаят къде се правят дрехите на българските военни. Когато даде отговора – в град Чорлу, Турция, залата възропта. „Така са решили Орешарски, Борисов и Станишев. Такива хора, аз наричам предатели“, обясни лидерът на ББЦ.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

Той показа и учебник по музика за 6-ти клас, даден му на вратата от габровска майка, където на 21-ва страница е дадено за учене турска песен. „Няма лошо да се учат всякакви песни, но има ли в учебниците в Турция песен, в който се пее за български войвода?“, попита Бареков. Това, което говоря, не е национализъм – когато искаш да имаш държава и икономика, трябва да подкрепиш своите си производители, да дадеш на децата си оня мироглед – да са граждани на света, но преди всичко да са българи“, каза лидерът на ББЦ.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

„Когато идвам в Габрово виждам, че не е оня град, отпреди 30 години. Тогава той беше проспериращ и модерен град, а днес политиците се опитват да направят от него селище със затихващи функции“, констатира Бареков. „Не съм съгласен с това, защото, когато градове като Видин, Карлово и Габрово си отидат, отива си България. Но има я и обратната страна на медала – когато Видин, Габрово и Карлово просперират, България става седма икономика в света“, обяви Бареков. „Днес ние говорим за 1 млн. работни места, но простият факт е, че през последните години страната овладя 7 млрд. от европейските програми, но възниква въпросът – защо безработицата в България сега е по-голяма, отколкото преди 7 години, когато не бяхме членове на ЕС?“, попита лидерът на ББЦ. „Ние искаме да се променят нещата и парите да отиват при хората“, обяви той.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

В Габрово Бареков коментира и готвеното повишение на цената на тока. „Правителството трябва да си дава сметка, че това са едни пари, които пак ще бъдат взети от хората“, каза той и призова: „Не бъдете повече жертва на политическата мафия, не бива да стоите тук, само, за да плащате сметката на българските политици“.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

Лидерът на ББЦ припомни, че партията е помогнала на много хора, като даде пример с леля Иванка, която е баба на 27-годишния Таньо. Двамата също присъстваха в залата, а Бареков обяви, че след 5-ти октомври те ще са грижа на държавата. „Лекарствата за болните деца, майките и пенсионерите трябва да са грижа на държавата. Но това и останалите реформи няма да имат смисъл, ако няма справедливост. Време е българските полици, които се провалиха, да платят за своите грешки със съд и затвор“, отсече лидерът на ББЦ. Той се ангажира, че ще направи всичко възможно да се направи ревизия на българските политици и чиновници и те да получат реални присъди от една реформирана система, за да има назидание, а за останалите това да е сигнал, че не бива да постъпват така.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

„Гордея се, че досега не съм членувал в друга партия, Николай Бареков ме запали да участвам в кампанията, за да променим страната“, каза водачът на листата на ББЦ в Габрово Никола Митев. „Габрово никога не е било поробвано, защото габровци винаги се били свободни, но не и сега. За последните 20 години градът е неузнаваем, защото сме под игото на една шепа нехранимайковци“, констатира той. „ББЦ е млада партия, но е с ценности. Тя е подложена на безпрецедентна атака, защото не се продава, България също не се продава“, каза още Митев. „Трябва да дадем всичко от себе си, за да може 5-ти октомври да е новият 3-ти март и да се освободим“, призова хората от Габрово той. „Борческо Габрово не бива да праща турски депутати в българския парламент, трябва да скъсаме оковите, за да се наречем свободни, габровци“, заключи водачът на листата на ББЦ в Габрово.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

„На днешния 25-ти септември през 1918 г. е подписан Берлинският протокол, с който се връща Северна Добруджа на България. Това го казвам, защото нашият стремеж е точно да върнем всичко българско и родно“, каза Ивелина Йосифова, втора в листата на ББЦ за Габрово. Мечтите ми са големи, препятствията са големи, но пътят е верен, посочи кандидат-депутатът. „Не искам да бъдем управлявани от хора, които не знаят кой е Тодор Бурмов – първият министър-председател, хора, които не са отваряли „Габровските шеги“, хора, които не знаят, че „Мила родино“ е изпята за пръв път в Априловската гимназия“, заключи тя.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

Габрово показа, че е носител на свободния дух и доказателството за това беше, че зала „Възраждане“ бе изпълнена до краен предел, а подаръкът на ББЦ към габровци – концерт на Деси Добрева разигра всички присъстващи. Когато тя запя своите хороводни народни песни, сцената се изпълни с хора, а част от водачите на листата поведоха хоро.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

В листата на Коалиция „България без цензура“ в Габрово има 8 души. Това са: 1. Никола Страхилов Митев 2. Ивелина Руменова Йосифова-Кинова 3. Пламен Пенчев Недков 4. Атанас Димитров Божилов 5. Пламен Иванов Пръвчев 6. Катя Костова Колева 7. Павел Атанасов Начев 8. Ивайло Стойчев Миланов.

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

*Парламентарни избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Крими

Над 1 000 нарушения за скорост в региона само за седмица

Published

on

Общо 1 004 нарушения на скоростните режими бяха установени при полицейска операция, проведена през изминалата седмица в област Габрово. Резултатите от нея бяха обявени от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

От 15 до 21 април в габровския регион, както и в цялата страна, се проведе полицейска операция за контрол на скоростта по пътищата. Точките за контрол бяха съобразени по време и място с интензивността на движението и наличието на предпоставки за управление на МПС с превишена скорост.

Приоритетно се обхващаха местата и участъците с концентрация на пътнотранспортни произшествия, настъпили най-често поради несъобразена скорост.

От 00.00 до 23.59 часа на 19 април се проведе „24-часов маратон – Скорост“. Пътните полицаи използваха всички налични технически средства за контрол на скоростта както в светлата, така и в тъмната част на денонощието.

Операцията имаше за цел да фокусира вниманието към превишената скорост – една от основните причини за тежки катастрофи с жертви и ранени.

На 19 април по време на „24-часовия маратон – Скорост“ бяха констатирани 214 нарушения на скоростните режими.

В останалите дни от седмицата са установени общо 790 нарушения, като 546 са нарушенията в населени места и 244 в извън населени места.

Пътнотранспортните произшествия, настъпили през първото тримесечие на годината на територията на областта, които са в резултат от движение със скорости, превишаващи максимално допустимите и несъобразени с конкретните пътни и атмосферни условия, са общо 31, като 28 са с материални щети и 3 тежки ПТП с 5 ранени.

През изминалата година издадените фишове за нарушение на скоростните режими са общо 31 407, информират още от полицията.

Зареди още

Култура

Призови места за учениците на Цветан Радков от „Фолклорни приумици”

Published

on

Ученици на преподавателя по китара и тамбура Цветан Радков се завърнаха с награди от XVIII Регионален детско-юношески конкурс за певци и инструменталисти „Фолклорни приумици”.

В конкурсната програма на форума в Червен бряг участваха над 110 талантливи деца от 14 населени места, разпределени в направленията: класическа музика, музикален фолклор, народно пеене.

Наградите присъди компетентно жури от специалисти: Елка Недялкова, Румен Тодоров и Валентин Недялков, преподаватели в НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен. Призови места за възпитаниците на Школата по китара и тамбура при НЧ „Развитие-1870”.

Златни медали спечелиха Велизара Костова, Дамян Иванов и Китарен оркестър. Второ място заслужи Калоян Маринов. На трето място журито класира Александра Денчева и Калоян Костов.

Призови награди спечелиха и учениците на Цветан Радков от Габрово – Бетина Делуди, Вероника Бойчева и Ивана Петкова. С поощрения бяха отличени двете камерни групи.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица