Квартет „ГеоМарЧаЛо“, Плевенска филхармония и Люси Дяковска гостуват в Габрово

снимка: Николай Колев, личен архив

Квартет „ГеоМарЧаЛо“, Плевенска филхармония и Люси Дяковска гостуват в Габрово. На 23 октомври, вторник, музикантите от квартет „ГеоМарЧаЛо“ – Георги, Марина, Чавдар и Лора и Плевенска Филхармония за първи път ще представят пред габровската публика CLASIC, POP-ROCK & SIMPHONY PROJECT. Заедно с тях на сцената ще излезе и Люси Дяковска.

Новата формация от цигулка, две виолончела и пиано направи това лято своя блестящ дебют заедно с плевенските симфоници в края на творческия сезон на Плевенска филхармония.

В програмата на концерта „Класик Поп-Рок Симфони“ ще прозвучат „Либертанго“ от Пиацола, песни на Стинг, Ванеса Мей, Дженифър Лопез, „Кашмир“ на „Лед Цепелин“, музика от филма „Криминале“, Майкъл Джексън, Карл Дженкинс, както и вихреното Аllegro con fuoco“ от симфонията „Из новия свят“ от Антонин Дворжак в аранжимент за симфоничен оркестър и комплект барабани.

Всичките аранжименти в програмата са дело на пианиста Георги Милтиядов, който в концерта на 23-ти октомври ще се изяви отново и като диригент. Началото на музикалното събитие е в 19.00 часа в зала „Възраждане“ в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар