Свържи се с нас

Икономика

„Седмица на предприемачеството“ в Габрово

Published

on

© Copyright 2017 — Gabrovo News. All Rights Reserved

От 19 до 22 октомври в Габрово ще се проведе Седмица на предприемачеството, информира кметът Таня Христова. Инициативата стартира с бизнес конференция, която ще се проведе в четвъртък от 11.00 ч. в Университетската библиотека на габровския Технически университет.

Основните теми са обединени в три панела: „Предизвикателствата на технологичната трансформация“, „Бизнес и иновации“, „Кадри и заетост“. „Считам, че това са изключително важни направления, които включват не само конкретна сфера на индустрията, но и всички сфери на нашия икономически живот“, заяви Таня Христова.

Специален акцент в събитието е панелът „Диалог с бизнеса“, който ще се проведе от 16:00 до 18:00 часа. Участие в него са потвърдили заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, основателят на „Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев и изпълнителният директор на Фонд на фондовете Мартин Дановски.

На 20 октомври към бизнеса ще се присъединят ученици от всички габровски училища, които ще се включат в инициативата „От традиция към иновации“, като младежите ще практикуват в местни фирми и организации. От 14.00 ч. в Ритуалната зала на Общината представители на местната власт, бизнеса и неправителствения сектор ще се срещнат с тях, които заедно ще дискутират в посока как образованието да бъде по-полезно за развитието на Габрово и по какъв начин образование и бизнес могат да бъдат истински партньори.

На 21 и 22 октомври в Габрово ще се проведе за втори път ще бъде домакин на Лагер за иновации. Инициативата ще обедини отново активни, позитивни и ангажирани хора на различни възрасти в разработването на креативни идеи за Габрово, насочени към културата и градския дизайн, индустрията, предприемачеството и образованието.

Участниците в Седмицата на предприемачеството ще бъдат предизвикани да използват инструментариума на културата, за да бъде продължено писането на „оптимистична теория за развитието на Габрово през 21 век“. Това е и мотото на Лагера за иновации.

Пълната програма на бизнес конференцията може да разгледате оттук. Подробности относно Лагера за иновации ще намерите на сайта на събитието.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица