Свържи се с нас

Новини

Кметът награди победителите в 4-я кръг на BG-X Ендуро шампионата

Published

on

снимка: Община Габрово

Габровската звезда в ендурото Теодор Кабакчиев оглави генералното класиране в BG-X Ендуро шампионата, след като спечели четвъртия кръг – „Forest of fear“. Състезанието се проведе на 3 и 4 юни, на мотополигона в село Донино, с участието на близо 80 пилоти, които демонстрираха уменията си в дисциплините Х-крос и навигация.

Четвъртият кръг беше за всички класове при моторите – „Профи“, „Експерт“, „Стандарт“, „Сеньори“ и „Жени“, както и за ATV-та. Наградите на призьорите от „Гората на страха” връчи кметът на община Габрово Таня Христова.

Организаторите наредиха изцяло видимо за публиката трасе с препятствия от стари автомобили, дървени трупи, големи камъни, ровове и няколко атрактивни скока, по което участниците правиха различен брой обиколки, в зависимост от класа си. Навигацията беше в събота и неделя в горите около Узана. В първия ден пилотите трябваше да се справят с трасе, което за класовете „Профи“ и „Експерт“ беше с дължина от около 80 километра. Заради излелия се обилен дъжд, много от участниците не успяха да стигнат до финала. Във втория ден състезателите направиха две обоколки с начална и финална точка хотел „Импулс“.

снимка: Община Габрово

Трикратният шампион на България Теодор Кабакчиев не срещна затруднения на своя територия. Габровецът, който се състезава с КТМ за „Екстрийм Тойота Венци“, спечели двата манша от Х-кроса в най-високия клас „Профи“, при това с аванс. В първия Теодор си позволи да изостане на старта, но още в края на първата от шестте обиколки беше начело и финишира с аванс от минута и 2 секунди пред Илиян Кузманов (Honda 250 CRF, AFG Racing). Във втория манш Кузманов изостана с 52 секунди. Трети и в двата старта се нареди лидерът в генералното класиране преди този кръг Станислав Кирилов (Husqvarna, WINBET Hard Riders). Така Теодор си осигури актив от 15 точки от Х-кроса, Кузманов взе 12, а Кирилов – 10.

снимка: Община Габрово

Сериозен тест за пилотите се оказа тежкият първи навигационен ден. „Гората на страха“ измъчи участниците и само четирима от „Профи“-тата успяха да преминат цялото трасе. Теодор завърши първи с време 3 часа и 13 минути. Искрен Генов (GAS GAS EC 250, WINBET Hard Riders) стигна до финала 37 минути след победителя, а Станислав Кирилов (Husqvarna, WINBET Hard Riders) зае третото място с близо час изоставане от Кабакчиев (54.54 мин). Четвъртият, който успя да стигне до финала, бе Димитър Митов (KTM 450 SXF, МРК Боляри). Останалите шестима „Профи“-та приключиха надпреварата по различни точки от трасето.

снимка: Община Габрово

Кабакчиев беше най-бърз и във втория навигационен ден, като изпревари с 15 минути Михаил Михайлов (КТМ 300 ЕХС, МРК Боляри) и с 16 минути Станислав Кирилов (Husqvarna, WINBET Hard Riders). Победата в навигацията донесе още 25 точки в актива на Теодор, втори стана Искрен Генов (GAS GAS EC 250, WINBET Hard Riders), който взе 22, а трети с 20 точки се нареди Станислав Кирилов (Husqvarna, WINBET Hard Riders).

Общият сбор от 40 точки от IV-я кръг на BG-X Ендуро шампионата – „Forest of fear Gabrovo 2017“ изведе габровецът начело в генералното класиране. Той вече е с актив от 120 точки, след три последователни победи, и има две повече от досегашния лидер Станислав Кирилов. Трети във временното подреждане е Илиян Кузманов (Honda 250 CRF, AFG Racing) със 103 точки.

снимка: Община Габрово

„Гората на страха“ беше успешно състезание за още трима габровски пилоти. Шампионът в групата „Сеньори“ за 2016 г. Габриел Тотев (КТМ) спечели на своя територия като събра актив от 37 точки. В Х-кроса състезателят на „Риск клуб“ (Габрово) завърши втори след Стоян Пачарозов (КТМ, WINBET Hard Riders), но в навигацията се справи по-добре и записа победа. Пачарозов остана втори в кръга с 35 точки, следван от Момчил Генов (GAS GAS EC 250, Gas Gas) с 31. В генералното подреждане пилотът на „WINBET Hard Riders“ остава начело с аванс от 18 точки пред Тотев.

снимка: Община Габрово

Победа взе и Денка Йорданова при жените. Състезателката на „Риск клуб“ – Габрово единствена се престраши да кара своя КТМ по трасето за Х-крос, а в навигацията завърши втора и със събраните 37 точки завоюва победата във „Forest of fear“, следвана от Зорница Тодорова (KTM 300 EXC, МРК Боляри). Във временното генерално класиране Денка излезе на второто място с 86 точки, на 31 зад лидерката Йоана Симеонова (Yamaha wr 250, WINBET Hard Riders).

снимка: Община Габрово

В надпреварата при АТВ-тата Христо Колев (Suzuki LTR450, ATV Пиратите) беше най-бърз в навигацията, но заради седмото място в Х-кроса остана на третата позиция в крайното подреждане от кръга с 31 точки.

снимка: Община Габрово

В клас „Хоби“ първите две позиции заеха състезатели на „Enduro Sevlievo“. Победата извоюва Светослав Маринов (Beta 300 RR), а втори се нареди Драгомир Владимиров (KTM 250 SXF).

снимка: Община Габрово

Надпреварата в Габрово беше генерална репетиция за Теодор Кабакчиев и останалите родни състезатели, които планират да участват в 23-то издание на най-известната световна екстрийм ендуро надпревара „Ерзбергродео 2017“ в Австрия от 15 до 18 юни. Следващият кръг от BG-X Ендуро шампионата е на 15-16 юли в Кърджали.

снимка: Община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица