Свържи се с нас

Новини

Засилени полицейски мерки по време на баловете

Мерки на полицията за осигуряване на реда и безопасността по време на абитуриентските балове

Published

on

снимка: Цветомира Иванова, Архив

снимка: Цветомира Иванова, Архив

Областната дирекция на МВР – Габрово информира, че във връзка с провеждането на абитуриентските балове в Габрово, на 22, 23, 24 и 25 май 2016 г., улица Скобелевска, пл. Възраждане и бул. Априлов /до пресечката с ул. Райчо Каролев/ ще бъдат затворени, както следва:

– на 22 май 2016 г., от 17.30 ч. до 18.30 ч.
– на 23 май 2016 г., от 17.30 ч до около 20.00 ч.
– на 24 май 2016 г., от 16.00 ч. до 20.00 ч.
– на 25 май 2015 г., от 17.30 ч до 20.00 ч.

Градският транспорт ще бъде пренасочен за движение по ул. Юрий Венелин.

По време на абитуриентските балове значително нарастват рисковите фактори за нарушаване на обществения ред и за възникване на пътно-транспортни произшествия. Най-често те са свързани с превишаване на скоростта и извършване на опасни маневри и действия при управление на автомобили с абитуриенти, шофиране от неправоспособни или употребили алкохол водачи, неправилното превозване на абитуриентите /показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите/. Други важни фактори са неправомерната употреба на общоопасни средства и прояви на агресия след употреба на алкохол, както в увеселителните заведения, така и на пътя.

ОДМВР – Габрово информира, че е създадена необходимата организация и са предприети мерки за обезпечаване на добър обществен ред и безопасност на движението по време на празничните масови прояви.

В празничните дни ще бъде осъществяван засилен контрол и ще бъде осигурено полицейско присъствие на местата за провеждане на абитуриентски балове. Засилен контрол ще се упражнява и по маршрутите на придвижване към тях с цел предотвратяване на характерните груби нарушения на Закона за движението по пътищата и на обществения ред преди, по време и след тържествата.

Извършени са специализирани проверки на увеселителните заведения – ресторанти, барове, дискотеки, клубове и други места, където се организират младежки празненства.

От полицията напомнят, че на местата за провеждане на абитуриентски празненства е забранено носенето на огнестрелно оръжие и използването на общоопасни средства с ефектна и увеселителна цел.

Ще се прилагат строги мерки за контрол по спазване правилата за движение и употребата на алкохол от водачи на автомобили. Не бива да се забравя, че най-тежките катастрофи с абитуриенти и съпровождащите ги, настъпват след края на баловете – в ранните сутрешни часове, при управление на автомобили след употреба на алкохол, от неправоспособни водачи, и при движение с превишена скорост.

За да не се стигне до подобни инциденти, отговорността е на родителите, абитуриентите, техните приятели и близки, които пряко или косвено са ангажирани в тържествата.

При евентуално възникване на произшествия, сигнали могат да се подават, както на тел. 112, така и на тел. 066/800-865 /дежурна част на ОДМВР-Габрово/.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица