Свържи се с нас

Новини

„Деца родени за сцената“

Всяко дете има специален талант, а нашите деца са родени за сцената!

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

Невероятен концерт – спектакъл в зала „Възраждане“, под наслов „Деца родени за сцената“, сътвориха учениците от ОУ „ Неофит Рилски“ – Габрово и техните художествени ръководители.

Всяка година Основно училище „Неофит Рилски“ дава възможност за изява на талантливите и артистични деца на хепънинг, посветен на Деня на Земята. Всички участници трепетно очакват своето представяне и се подготвят през цялата година.

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

Целта на този празник е откриване на талантливите деца, поощряване на стремежа им към самореализация чрез творческа дейност.

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

Превърнал се в традиция, хепънингът включва участници от всички класове, клубове за извънкласни дейности, подбрани чрез кастинг от комисия на учители в училището.

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

Традиционно този празник започва в двора на училището и включва различни дейности – спортни състезания, изложби от рисунки, кулинарни изделия и предмети изработени от учениците в клубовете за извънкласни дейности и завършва с концерт в зала „Възраждане“.

Целта на този ежегоден концерт е да се създават положителни емоции и впечатления за децата, това е изключително важно за развитието на тяхната култура.

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

Предварителната подготовка започва месеци преди неговата реализация. Децата са ангажирани както в часовете по музика, изобразително изкуство, технологии и предприемачество, така и клубовете за извънкласни дейности с подготовка за изява.

Концертът стартира с филм на клуба „Цифрова магия“ с ръководител г-жа Мария Стоева, който представи информация за клубовете за извънкласни дейности в училище. През тази учебна година в училище „Неофит Рилски“ са сформирани 16 клуба за занимания по интереси.

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

Основната цел на тези клубове е създаване на благоприятни условия за развитие на творческия, физически и интелектуален потенциал на децата, да събуждат интерес към културата и да изграждат у тях европейски ценности.

Този хепънинг е представителна изява, като заключителен етап за работата им през учебната година и стимулира мотивация, интерес към музиката и танца, дава поле за изява на всички таланти, изграждайки интерес към културата и традициите.

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

Концертът беше открит от мажоретния състав към училището, с ръководител г-н Цветослав Балашев и продължи с участието на талантливите деца от всички класове, които демонстрираха уменията си на пиано и китара.

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

С аплодисменти бяха посрещнати Адреана Кънева и Радослав Христов от пети клас, Емили Цонева от седми клас и Мартин Богданов от втори клас, които са носители на много национални и международни награди.

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

Вълнуващо е, че новите училищни формации – клуб за латино танци „Инкансабле“ с ръководител г-жа Габриела Косева и вокална група „Щурче“, с ръководител г-жа Елена Назърова за пръв път се представиха на сцена.

С два танца се представи Клубът за народни и характерни танци „Дъга“, с ръководител г-н Цветослав Балашев. Те изучават на българската народна хореография, особеностите на различни етнографски области и характерните им танци.

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

Децата от танцовия състав имат вече много участия и награди, като последната е Втора награда на Националния фестивал „Приказка за теб“ във Варна през месец ноември 2018г.

Фолклорните изпълнители от училището не само пеят и танцуват добре, но и са се доказали на различни областни и национални форуми и конкурси.

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

Вълнуващи бяха изпълненията на първокласничката Илина Друмешка, Дияна Делуди от седми клас и Божидар Кържин от четвърти клас, а малката първокласничка Ванеса и третокласникът Никола Рушанов изпълниха камерен народен танц, който предизвика бурните аплодисменти на публиката.

Гости на събитието бяха и малките танцьори от Танцово училище „Инкансабле“ – деца, които потопиха в магията на латино танците, голяма част от тях са ученици в ОУ „Неофит Рилски“, които танцуват в клуба от две години.

снимка: ОУ „Неофит Рилски“

Малките артисти танцуваха, свириха и пяха за добротата, приятелството, красотата, обичта, радостта и подариха на своята публика една мозайка от културно многообразие!

Препълнена зала, невероятен дух и нестихващи аплодисменти – така може да бъде определена атмосферата през тази специална вечер!


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Comment

1 Comment

  1. Анатолий Антов

    22.04.2019 at 20:42

    Браво на нашите деца.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица