Новини, Общество|30.03.2016 15:03

БЧК – Габрово спечели Годишна награда

снимка: БЧК - Габрово

снимка: БЧК – Габрово

По време на състоялия се от 25 до 27 март Национален събор на БМЧК в Пловдив, Габровската Червенокръстка младежка организация спечели Годишна награда в категория „Разпространение на принципите, анти-дискриминация и международно хуманитарно право”.

„Това е най – голямото признание за работата на нашата организация на национално ниво“, споделят от БЧК – Габрово.

Наградата е в размер на 1000 лв., които младежите ще използват през годината за насърчаване на толерантността, хуманността и разпространението на червенокръстките принципи сред децата и младите хора.

По време на събора бяха обявени и резултатите от Фонда за подпомагане и оптимизиране на дейностите на БМЧК на областно и междуобластно ниво – „Мисли глобално, действай локално”.

„С гордост може да споделим, че БМЧК – Габрово спечели три проектни предложения в областта на първата долекарска помощ, промоция на хуманитарните ценности и социално-помощна дейност, на обща стойност 3080 лв.“

Тези проекти ще помогнат за повишаване капацитета на доброволците на БМЧК – Габрово по темите, ще осигурят на устойчивост и възможности за развитие и повишаване капацитета в областта на първата помощ, работа с деца с увреждания и деца от институции и насърчаване на толерантността посредством обучения и тренинги.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар