Крими, Новини|24.02.2016 11:05

„Готвач“ на метамфетамин получи условна и глоба от 2500 лв.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

В съдебно заседание по наказателно дело от общ характер, проведено в началото на тази седмица, състав на Окръжен съд – Габрово, с председател съдия Василева, одобри споразумение между заместник-окръжен прокурор Шикова при Окръжна прокуратура – Габрово и защитника на подсъдимия А.А. от Габрово, с което на последния се налага наказание от 2 години лишаване от свобода – условно и 2 500 лева глоба, за произвеждане и държане на наркотици с цел разпространение и държане на прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество.

Съгласно споразумението А.А. се признава за виновен в това, че на 8 май миналата година, в габровското село Гергини, в съучастие като извършител със С.С. (помагач) от с. Гергини, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, произвел и държал с цел разпространение в себе си и в лек автомобил Пежо 307 общо 14,98 грама метамфетамин на стойност 374,50 лева.

За извършеното престъпление на подсъдимия А.А. бе определено наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода и глоба в полза на държавата в размер на 2 500 лева.

Със споразумението А.А. се признава за виновен и в това, че на горепосочената дата, в съучастие със С.С., без надлежно разрешително държал в лек автомобил Пежо, в жилището си в Габрово и в гараж към къща в с. Гергини, прекурсори, съоръжения и материали за производство на високорисково наркотично вещество.

За извършеното престъпление на А.А. се определя наказание от 2 години лишаване от свобода.

За извършените две престъпления на подсъдимия се определя общо наказание от 2 години лишаване от свобода, изпълнението на което, се отлага с изпитателен срок от 4 години. Към това наказание се присъединява и наказанието глоба в полза на държавата в размер на 2 500 лева.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда по отношение на подсъдимия А.А.

Между страните не бе постигнато споразумение по отношение на втория подсъдим по делото – С.С. от с. Гергини,  поради което производството следва да продължи по общия ред след определяне на нов съдия-докладчик.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар