Новини, Общество|12.02.2016 10:57

Стартира прием на заявления за ползване на лични и социални асистенти

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

От 15 февруари до 16 март 2016 г. ще продължи приемът на документи за ползване на социалните услуги „Личен асистент“ и „Социален асистент“. Дейностите са част от изпълнението на проект за подкрепа за независим живот на възрастни и лица с увреждания.

От услугите могат да се възползват самотно живеещи хора, които не са в състояние да се самообслужват поради здравословни причини, хора с увреждания, както и лица над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване.

Кандидат-потребителите трябва да подадат заявление и декларация по образец, както и медицински документи, удостоверяващи здравословното им състояние.

В рамките на проекта е предвидено 56 потребители да бъдат обслужвани от 56 лични асистенти. Услугата „Социален асистент“ планира 10 лица да се грижат за 40 потребители за период от 18 месеца. Работата на асистентите ще се подпомага от двама социални работници.

Заявлението и другите документи могат да бъдат получени и ще се подават от 9 до 16 часа в сградата на Община Габрово – стая № 2 и стая № 8 на дирекция „Образование и социални дейности“. За контакт тел. 066 818 399/442.

Информация за условията, както и пълният пакет документи за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на Община Габрово – раздел Обяви.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар