Свържи се с нас

Любопитно

Зимни празници на биоразнообразието с Детска природна академия „Узана“

Успех на Зимни празници на биоразнообразието с Детска природна академия „Узана“

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Детска природна академия „Узана“ изненада малки и големи с една по-различна зимна ваканция. Екипът на Академията беше подготвил интересна програма от тематични образователни игри и филми, и очакваше своите посетители от 30 януари до 7 февруари в Посетителски информационен център – Узана, където е и „базовия лагер“ на Академията.

Всеки ден деца на различни възрасти посещаваха Академията, с изключение на 5 февруари (петък), когато поради снежните условия, достъпът до Узана беше по-труден. В зимните празници се включиха както случайни малки групи от деца и родители, почиващи на Узана, така и организирани групи с ученици и учители, една от които беше група скаути от гр. Лясковец.

Интерес в Академията предизвикаха най-вече Лабораторията и Стаята на лалугера. В лабораторията децата имаха възможност да разглеждат под микроскоп различни видове тъкани като памук, полиетилен, органични тъкани и др. В Стаята на лалугера, децата се забавляваха, влизайки в ролята на лалугери, промъквайки се в „бърлогата“ на малките бозайници и виждайки света през техните очи.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

В един от модулите – Микрокосмос, където децата могат да научат нещо интересно и полезно за света на насекомите, истински фурор предизвика един необичаен гост – страшилка, екзотичен вид насекомо, което се нарича така, защото заема „застрашителна“ поза като начин за отбрана, но всъщност сама по себе си никак не е страшна.

Освен вътре, интерпретаторите провеждаха игри и навън, по образователната екопътека в близката гора. Времето минаваше неусетно в интересни игри и задачи по групи за опознаване на интересни неща за гората, птиците, бозайниците, насекомите, растенията, водата и скалите като природни ресурси, връзката на човека с природата.

Зимните празници на биоразнообразието, организирани от Детска природна академия „Узана“ успешно привлякоха вниманието към Академията като място за учене чрез преживяване в природата.

Оказа се, че зимата също е прекрасно време за тематичните обучителни модули. Ученето чрез игра през зимната ваканция ще остане като тенденция и занапред.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Динозавърско шоу за децата в Габрово

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца пристига на 25 август в Габрово. То ще се проведе следващата неделя от 10.00 ч., 12.00 ч. и 14.00 ч. в голямата конферентна зала на хотела, намиращ се на бул. „Трети март“ и представлява един нов фестивал на науката за деца – Палеонтоложко шоу!

Записването става предварително на телефон: 0885869029. В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца.

Щура лаборатория и новият член на екипа, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!

Всички участници ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори децата ще сглобят скелет на динозавър.

Динозавърско шоу за деца пристига в Габрово на 25 август

Ще хапнат любимата храна на Тиранозавъра – Захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Таксата за участие е 15 лева. След уникалния урок можете да закупите научни епруветки за домашни експерименти.

За всяко дете, влизащо на шоуто се заплаща такса. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен. Всеки допълнителен възрастен заплаща такса, споделят организаторите на събитието.

Препоръчителна възраст на участниците е 4 – 12 години. Деца под 3 години не се допускат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Ния Вичева е в Топ 5 на конкурса Мис BGathletic.com 2019, нуждае се от подкрепа

Чаровната състезателка на АК „Орловец 93“ Ния Вичева намери място сред петте претендентки за титлата Мис BGathletic.com 2019, информира електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

На 15-ти август приключи първата фаза от конкурса за най-красивите след българските лекоатлети и вотът на гласувалите определи петте момичета и момчета, които ще спорят за първото място в решителната финална фаза.

Номинациите бяха направени от читателите на BGathletic.com и от екип на ЕС МЕДИА АД, който е организатор на конкурса. В него участват само картотекирани състезатели в Българска федерация по лека атлетика на възраст над 16 години.

снимка: sport-gabrovo.com

Изборът на Мис и Мистър BGathletic.com 2019 ще продължи до 23:59 часа на 25 септември. Според гласуването на читателите на BGathletic.com ще бъдат оформено класирането в Топ 5.

За всеки етап гласовете се нулират, така че Ния се нуждае отново от подкрепа. Можете да дадете гласа си за съчетаващата в себе си интелект, красота и талант габровска лекоатлетка на интернет платформата оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

SmartyKids – Габрово обявява игра с награди

*Публикация, съгласно договор*

SmartyKids – Габрово обявява игра с награди, на тема „В час със SmartyKids“.

Една ученическа раница Gabol, един несесер Gabol и „Малкият принц“ на Антоан Дьо Екзюпери, очакват своите притежатели.

Играта ще приключи на 6 септември, петък.

На следващия ден, 7 септември (събота), на случаен принцип ще бъдат изтеглени имената на трима печеливши от всички, взели участие.

Ето какви са условията:
1. Да сте харесали страницата на SmartyKids – Габрово и тази публикация;
2. Да отбележите поне един човек, който прецените, че би проявил интерес към играта;
3. Да се регистрирате за безплатен Демонстрационен урок, заедно с Вашето дете на: https://smarty-kids.bg/gabrovo/

В промоцията могат да участват лични профили (с некомерсиална цел); Играта се провежда само за територията на #България;

Споделете поста, за да разберат повече хора.

Пълните условия за провеждане можете да намерите оттук.

SmartyKids – Габрово е първият в Габрово детски център по ментална аритметика от веригата у нас. Той се намира на ул.“Софроний Врачански“ 1, офис 6. Повече информация можете да откриете на официалния сайт на SmartyKids – Габрово, по телефона на +359 897 970 400, или във фейсбук страницата.

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица