Новини|26.01.2016 9:20

Каква е обстановката в община Габрово?

снимка: Община Габрово, Архив

снимка: Община Габрово, Архив

Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг. Духа слаб североизточен вятър със скорост 1 м./сек. Височината на снежната покривка в централната градска част достига 20 см. Температурата на въздуха е минус 2,2 градуса, а влажността – 93%.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е минус 4 °С. Височината на снежната покривка е около 80 см. Продължава да вали слаб сняг. Пътното платно е заснежено, обработено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят за м. Узана е заснежен, проходим при зимни условия. Духа силен северен вятър, който способства за образуване на снегонавяване по откритите места. Видимостта е намалена до 50 м. поради мъгла и снеговалеж. Температурата на въздуха там в този час е минус 3 градуса.

Пътищата за Севлиево, Трявна, Дряново и селата са мокри, опесъчени, и проходими при зимни условия.

Доставката на електрическа енергия е нормална. Няма потребители, лишени от ток. Основните дейности, свързани с транспорт, водоснабдяване, топлоподаване и снабдяване на населението с хляб, хранителни и други основни стоки, сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия.

Учениците, подлежащи на задължително обучение и живеещи в населени места, в които няма училища през учебната 2015/ 2016 година, са транспортирани до ОУ „Хр. Ботев“, СОУ „Р. Каролев” и СОУ „Отец Паисий”, ОУ „Цанко Дюстабанов” и водят нормален учебен процес.

Прогнозата за времето днес е, че преди обяд все още на места ще има превалявания от сняг, които постепенно ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява. Очаквана максимална температура днес около 4°- 5°С. Ще духа слаб северозападен вятър. В планината ще духа силен и бурен северен вятър. Ще има снеговалежи, които през деня постепенно ще спират. Максималната температура на височина 2000 метра ще е около минус 4°, на 1200 метра – около минус 1°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца. През деня ще се повишава.

Днес слънцето изгрява в 7 часа и 40 минути и залязва в 17 ч. и 24 минути.

Информация за възникнали кризисни събития на територията на община Габрово може да съобщавате на тел. 066 80 33 28; 0884 000 141; 066 818 375.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар