Свържи се с нас

Новини

Раймял Зиберова е Спортист на 2015-та на Севлиево

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Раймял Зиберова от клуба по борба „Дан Колов“ грабна приза „Спортист на 2015” за Севлиево, а нейният ръководител Димо Панчев беше отличен за „Треньор на годината“.

Официалната церемония по награждаването на най-престижните отличия се състоя снощи в Спортна зала „Дан Колов“. Наградите на победителите връчиха председателят на Общински съвет Здравка Лалева, зам.-кметовете на община Севлиево Калина Георгиева, Невена Тодорова, Красимира Йорданова, председателят постоянната комисия „Младежки дейности, спорт и туризъм” Светлана Георгиева и Таня Горанова – главен експерт към Министерство на младежта и спорта за областите Велико Търново и Габрово.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Приветствие към всички гости, спортисти, бивши и настоящи дейци от името на кмета на Севлиево отправи неговият заместник Красимира Йорданова.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

„Церемонията Спортист на годината е изключително важно събитие за нас и за целия град. Успехите на севлиевци, трудът на всеки един е признат и трябва да бъде отличен. Победите на националните, на европейските и световни шампионати, са гордост за всички. Вие доказахте, че Севлиево създава едни от най-добрите спортисти, подготвя шампиони и това ни прави изключително щастливи. През тази година подготвяме проект за реконструкция на Спортна зала „Дан Колов“ и изграждане на закрито игрище, за да могат повече хора да спортуват активно през зимния сезон. Също така ще разкрием и нова спортна площадка в ж.к.“Митко Палаузов“, която ще увеличи възможността повече севлиевци да тренират на открито“, се казва в поздравителния адрес на кмета Иванов.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Освен купи и подаръци, първите трима в класацията и треньорът на годината получиха и парични награди от Община Севлиево.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

На второ място в номинациите за Спортист на годината се нареди Хакан Халми от клуба по мотоциклетизъм, на трето Кристияна Лалева от спортен клуб Киокушинкай. Четвъртото място е за Доника Ботева от клуб таекуон-до „Тервел 2006“, пети в класацията е Тихомир Благовестов от СК по самбо и джудо „Раковски“, шеста -Теодора Георгиева от клуба по плуване „Викинг 2008“. Йоана Ангелова от клуба по бадминтон „Хоталич 2005“ е седма, осмото място е за Ивелин Иванов от клуба по ракетомоделизъм „Икар 2010“, след него е Кристина Иванова от клуб „Моделист и десети в класирането е Айдън Селяйдинов от клуба по самбо и джудо „Раковски“.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Отличието „Проспериращ млад треньор с особен принос за развитието на женския футбол в Севлиево“ взе Йоана Джамбазова, която е треньор на футболен клуб „Севлиево лейдис“. Учител на годината е Стефан Кацарски, а Татяна Куцарова е отличена за учител с дългогодишен принос за развитие на спорта.

Специални призове за изявени спортисти, започнали спортната си кариера в Севлиево се присъдиха на Марко Косев – СК по самбо и джудо „Раковски“, Иван Добрев – СК по плуване „Викинг 2008“, Христо Христо – СК по самбо и джудо „Раковски“ и Венцислав Христов – СК по самбо и джудо „Раковски“.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Отбор на годината в категория колективни спортове при мъже е клубът по волейбол „Раковски 1964”. В индивидуалните спортове за момчета 5-7 клас се класира отборът по бадминтон при Второ ОУ „Стефан Пешев” и отбор на годината при колективни спортове за деца до 9 години, е отборът по футбол ФК „Севлиево“.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

За първа година бяха връчени призове за постигнати високи спортни резултати в четири възрастови групи:

До 12 години

Михаела Христова – СК по бадминтон „ХОТАЛИЧ 2005“
Александра Златанова – СК по карате КИОКУШИНКАЙ
Габриела Георгиева – СК по плуване „ВИКИНГ 2008“
Кристияна Тодорова – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“
Ангел Антонов – СК по карате КИОКУШИНКАЙ
Зейхан Събриев – Спортен клуб по борба „ДАН КОЛОВ“
Емилиян Алексиев – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

До 14 години

Теодора Петрова – СК по карате КИОКУШИНКАЙ
Мерал Зиберова – Спортен клуб по борба „ДАН КОЛОВ“
Габриела Димитрова – СК по плуване „ВИКИНГ 2008“
Дарена Хачерян – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“
Христомир Банев – СК по карате КИОКУШИНКАЙ
Георги Ангелов – СК по бадминтон „ХОТАЛИЧ 2005“
Велизар Георгиев – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

До 17 години

Теодора Тотева – СК по карате КИОКУШИНКАЙ
Ивана Йонкова – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“
Даяна Кундрева – Спортен клуб по борба „ДАН КОЛОВ“
Станислав Савов – СК по карате КИОКУШИНКАЙ
Денислав Братованов – СК по самбо и джудо „РАКОВСКИ“
Николай Василев – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

До 20 години

Цветомира Стефанова – Спортен клуб по борба „ДАН КОЛОВ“
Стефан Виет – СК за хора с увреждания „АЛФА“
Теодор Пейков – СК по самбо и джудо „РАКОВСКИ“
Стефан Димитров – СК по таекуон-до „ТЕРВЕЛ 2006“

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Наркотиците забъркаха неприятности за още двама

Двама мъже, 49-годишен жител на село Скурново, общ. Роман, и 30-годишен севлиевец, бяха задържани заради притежание на наркотични вещества. От тях са били конфискувани метамфетамини, амфетамини и канабис.

На 18 октомври в севлиевската полиция е било образувано досъдебно производство срещу 49-годишния жител на село Скурново, за когото били установени достатъчно данни, че е придобил и държи наркотици.

При проведени процесуално-следствени действия, мъжът предал доброволно на разследващите кутийка, съдържаща бяло прахообразно вещество и таблетка, реагирали при полеви нартотест на наркотичното вещество „амфетамин“.

След приключване на работата по цялостното документиране на случая, материалите по разследването ще бъдат изпратени в прокуратурата.

снимка: Пресцентър МВР, Архив

На следващия ден, 19 октомври, около 22.10 часа, на улица „Стефан Пешев“ в Севлиево, автопатрулен екип спрял за проверка лек автомобил, управляван от 24-годишен местен жител, с когото заедно бил и 30-годишният пътник от същия град.

При проверката на моторното превозно средство, в джоб на предна дясна врата, служителите намирили полиетиленов плик, съдържащ зелена суха листна маса и дванадесет зелени на цвят таблетки.

От проведения на място наркотест било установено, че листната маса реагирала на наркотичното вещество „марихуана“, а таблетките реагирали на наркотичното вещество „метамфетамин“.

Спрямо пътника била наложена полицейска мярка „задържане за срок до 24 часа“. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Студенти от Национална художествена академия на практическо обучение в „Етър”

Студенти от трети курс, специалност „Метал” на Национална художествена академия, проведоха традиционната си практика в музей „Етър”. Тя е съобразена с учебните задачи на студентите през предстоящите два семестъра. Жанрът, който изучават е медална скулптура.

снимка: Музей „Етър“

„Целта ни е бързо въвеждане на младите колеги в спецификите и проблемите, съпътстващи създаването на художествени произведения в конкретната сфера. Медалът като обект, освен вид отличие, е част от съвременното и традиционно изкуство. Сцени и изображения, изпълнени в класически релеф, третиране на различни материали и техники, в допълнение с използване на символи и знаци, правят медалната скулптура разнообразна и интересна за зрителя”, коментира асистент Венцислав Шишков, който проведе практическото обучение на групата студенти в музея.

снимка: Музей „Етър“

В рамките на четири работни дни, участие в занятията взеха Елена Каушал, Рая Златкова, Валери Козарев, Цветан Панайотов и Павел Петков. Те направиха релефни изображения от гипс, които след това бяха отлети в метал.

снимка: Музей „Етър“

„През настоящата учебна година в предметите „Композиция” и „Метал”, работата на студентите е обвързана с участия в ежемесечен международен уъркшоп по проект на проф. Богомил Николов, в национални и международни изложби и конкурси.

снимка: Музей „Етър“
снимка: Музей „Етър“

Събитието е от особено значение с цел продуктивност, сплотяване и създаване на колектив, поддържащ творческа атмосфера с предпоставки за осъществяване на художествени идеи и бъдещи артистични реализации”, каза още асистент Венцислав Шишков.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габровски лекар получи награда на церемонията „Лекар на годината 2019 г.“

снимка: Личен архив

Габровският лекар д-р Николина Цанева получи награда от Българския лекарски съюз (БЛС) по време на церемонията „Лекар на годината 2019“.

Доктор Цанева, която е кардиолог с дългогодишна практика, работила и в чужбина, получи почетен знак и грамота в категорията „Отличен лекар от РК Габрово“ в навечерието на празника Ден на българския лекар.

На събитието в столицата, състояло се на 17 октомври, бяха отличени в няколко категории най-заслужилите български лекари, сред които и габровският специалист.

Всички лекари, които имат право да практикуват в България, са точно 31 384. Студентите, учещи медицина, са близо 11 хил., но не всички успяват да се дипломират, а други напускат страната.

снимка: Личен архив

Добрата новина е, че броят на медиците, които имат желание да работят извън България, не расте, а леко намалява. Сега те са под 400 на година, разкриват от БЛС.

Тази година Българският лекарски съюз реши да връчи и три специални награди. Едната от тях посветена на инициативата “Добрата дума лекува“, която е част от националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева.

В централата на съсловната организация бяха изпратени стотици благодарствени писма, придружени със снимки. Най-много “добри думи” бяха получени за д-р Здравко Пенков от Сливен, който беше отличен по време на церемонията.

Другите две специални награди бяха връчени на д-р Елиас Хаддад, който оперира под светлината на фенер и д-р Илиян Траянов, който заедно с колегите си от МБАЛ- Пазарджик, спаси родилка с амниотична емболия и ДИК синдром.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица