Икономика, Новини|20.01.2016 16:21

Осемдесет и седем сдружения на собственици по програмата за саниране

снимка: Община Севлиево, Архив

снимка: Община Севлиево, Архив

В понеделник областният управител на Габрово Николай Сираков ще присъства на среща, организирана от министър Лиляна Павлова, на която ще бъдат обсъдени последните промени в методическите указания за работа по Националната програма за енергийна ефективност и ще бъдат дадени нови насоки за работата по нея.

По време на срещата ще се разискват и възможностите за финансиране на мерки по енергийна ефективност по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020.

Поканени за участие в срещата са представители на Националното сдружение на общините в Република България, всички областни управители, кметове на общини, представители на Управляващия орган на ОПРР, представители на Българска банка за развитие, на Министерство на финансите и др.

Към 15.01.2016 г. за област Габрово са регистрирани 87 сдружения на собственици по програмата за енергийно обновяване. Съотнесена цифрата по общини показва най-много в Габрово – 53 бр., за община Севлиево 30 бр. като там има голям брой регистрирани, които кандидатстват по „Енергийна ефективност в периферните райони” по Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на ОПРР на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. (ОПРР) и само 11 бр. са кандидатсвали по Националната програма; за Трявна регистрираните сдружения на собствениците са 4.

По информация от общините в региона към 15.01.2016 г сключените тристранни договори между кметовете на общини, областния управител и Българската банка за развитие за областта са 45, като за Габрово – 33 договора, Севлиево – 9 и Трявна – 3.

34 сгради са със стартирало изготвяне на техническо обследване, а 3 сгради от община Севлиево вече са със стартирали строително монтажни работи.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар