Коледно-новогодишна програма

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Празничните събития започват с традиционния коледен концерт на Габровски камерен оркестър. На 9 декември от 19.00 ч. в ХГ „Христо Цокев“ ценителите на класическата музика ще се насладят на изпълненията на музикантите от оркестъра и солистите Божидар Пенев – орган, Христофор Михайлов – цигулка, Хедър Бродбент – цигулка, под диригентската палка на Иван Стоянов.

На 22 декември от 18.00 ч. в зала „Възраждане“ под вещото ръководство на Николай Венков, солистите Цвети Рудева, Стефан Косев и Момчил Косев и Константин Стойчев – цигулка, също ще ви дарят с коледно настроение. „Усмивките са най-добрата коледна украса! Вземете своите и бъдете част от нашата коледна песен!“ – гласи поканата на Оркестър „Габрово“.

На 23 декември от 18.30 часа, зала „Възраждане” ще бъде огласена и заредена с емоции от музикантите, певците и танцьорите на Детски фолклорен ансамбъл „Габровче”.

Младите хора ще получат своето незабравимо преживяване, поднесено по най-атрактивния и взривяващ начин от своя любимец Криско. Концертът на габровския рапър и групата Ice Cream ще бъде на 16 декември от 19.00 ч. в спортна зала „Орловец“. Цената на билета ще е 3 лв., а билетите ще бъдат пуснати в продажба от 14 декември на касата на спортната зала. Работно време на касата: 14 и 15 декември (понеделник и вторник) от 13.30 до 18.00 ч. В деня на концерта от 13.30 до 19.00 ч.

Традиционното награждаване на 10-те най-добри спортисти на Габрово за 2015 г. ще бъде на 21 декември от 18 ч. в зала „Възраждане”.

Специално внимание е обърнато на тези, които с най-голямо нетърпение очакват празниците и най-искрено вярват в чудеса – децата.

Съботно кино утро с анимационния филм «Овцата Шон» ще зарадват малките габровци на 12 декември от 11.00 ч. в зала «Възраждане». (Цена на билета – 2 лв.) Коледни спектакли за най-малките са подготвили Държавен куклен театър – Габрово и Драматичен театър «Рачо Стоянов».

Дядо Коледа ще пристигне в нашия град на 25 декември в 11.00 часа, на пл. „Възраждане“. По традиция коледарите от Детски фолклорен ансамбъл „Габровче” ще отправят своята благословия за здраве, мир и благоденствие, а верните помощници джуджетата и Снежанка, ще забавляват малки и големи с игри и шеги.

Община Габрово кани габровци и гостите на града, които имат желание да посрещнат Новата година под открито небе, на 31 декември от 23.30 на площад «Възраждане». За празничното настроение в последните минути на 2015 и началото на 2016 се погрижат музикантите от оркестър „Габрово”. Новогодишна наздравица ще вдигнем под светлините на зрелищно илюминационно шоу.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар