Култура, Новини|18.11.2015 9:59

Четири концерта за по-малко от седмица

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Днес, 18 ноември, от 19 часа в Художествената галерия „Христо Цокев“, на Габровския камерен оркестър ще гостуват младата диригентка Мария Бикова и пианистката Галина Апостолова. Програмата, съставена от желания на публиката, включва първото изпълнение в България на Концерт за пиано и оркестър във фа мажор от чешкия бароков композитор Иржи Бенда, Симфония № 2 от Артур Онегер и две пиеси от Димитър Тъпков. Цените на билетите са 3 лева. За ученици, студенти и лица над 65 години входът е свободен.

Два дни по-късно, 20 ноември, отново в ХГ „Христо Цокев”, известният габровски музикант Илко Илиев ще отбележи своя 70-годишен юбилей с авторски джаз-концерт. Той включва изпълнения на Габровски камерен оркестър с диригент Иван Стоянов и солисти – Илко Илиев – кларинет и алт саксофон, Бистра Мамулева – пиано, Цветомир Цанков и Драгомира Драшкова – вокали. Публиката ще може да се наслади на изпълнения на Камерния хор „Петър Черакчиев” при НАГ с диригент Виолета Василева. Входът е свободен!

В съботния ден, 21 ноември, на същото място, но в 11.00 часа, ще започне Съботното детско утро с участието на деца – пианисти от Музикален клуб „Весела“ с преподавател Весела Пенева. Диригент ще бъде Иван Стоянов, а солист Георги Василев – пиано. Георги е ученик в Национално музикално училище „Любомир Пипков“ в класа на Дарина Кантарджиева. В програмата са включени Й. С. Бах – Концерт за пиано и оркестър във фа минор, Фр. Шопен, Ф. Лист, C. Рахманинов, Б. Барток, А. Стоянов и други. Входът е свободен.

За всички любители на музиката концертният живот в Габрово продължава и на 22.11, неделя, този път от 11.30 часа, в ХГ „Христо Цокев” ще гостуват хърватските пианистки Жанина Билич, Тамара Юркич и виолистът Крешимир Пустички. В партньорство с български изпълнители ще бъде представено творчеството на хърватските композитори Борислав Шилуш, Божидар Кунц, Дора Пеячевич, Дубравко Детони, Игор Кулиерич, Марко Руждяк, Саня Дракулич и други. Неделното матине е с вход свободен.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар