Новини, Общество|22.10.2015 12:21

Служители на МВР бдят за реда по време на изборите в Габровско

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Общо 283 полицейски служители на МВР ще бъдат ангажирани преди и в деня на изборите във Габровска област, информират от пресцентъра на полицията.

Във връзка с провеждането на изборите за общински съветници и кметове и на националния референдум на 25 октомври, в Областната дирекция на МВР-Габрово са предприети всички необходими мерки за обезпечаване на сигурността и обществения ред по време на изборния процес.

Служители на ОДМВР са извършили предварителни охранителни огледи и проверки на помещенията и сградите, където ще се помещават всички избирателни секции, а във връзка с осигуряването на пожарната безопасност, служители на РДПБЗН провеждат инструктажи на членовете на избирателните комисии.

Всички избирателни секции на територията на Габровска област ще бъдат охранявани от служители на МВР. Помещенията ще бъдат поети за охрана в 18.00ч. в събота, след като секционните избирателни комисии приключат с подготовката им. Те ще бъдат запечатани, като до началото на изборния ден в помещенията няма да се допускат никакви лица по никакъв повод.

В самия изборен ден служителите, осъществяващи охраната, ще следят строго за недопускане в местата за гласуване на лица, които носят оръжие и предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и на лица в явно нетрезво състояние или с поведение, накърняващо добрите нрави. Няма да бъде допускано и внасянето на обемисти пакети и багаж. С обезпечаването на сигурността и обществения ред в изборния ден са ангажирани общо 283 служители на ОДМВР и РДПБЗН.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар