Габрово се обеди с 12 града в кампанията #Откривай България

снимка: eurovision.bnt.bg

снимка: eurovision.bnt.bg

Детска Евровизия обедини 13 български града в кампанията #Откривай България. Инициативата на БНТ е посветена на предстоящото 13-то издание на песенния конкурс и името й е в съзвучие с мотото на тазгодишното събитие – #discover.

На 26-ти септември /събота/ художници и деца от Белоградчик, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Казанлък, Ловеч, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен ще нарисуват една от забележителностите на населените места, в които живеят. Това ще бъде тяхното послание към европейските граждани да открият и посетят страната ни. Поканените градове бяха отличени и в кампанията на в. Стандарт – „Чудесата на България”.

Всички градове вече потвърдиха готовността си да се включат в инициативата на обществената медия и показаха, че Детската Евровизия е национална кауза, зад която българите застават. Те ще определят по свой избор изявени творци, които ще изобразят едно от емблематичните места, с които най-много се гордеят.

Известният художник Иван Яхнаджиев, който е консултант на кампанията на БНТ, подготви 13 идентични пана, брандирани с логото на Детска Евровизия 2015. Той ще пресъздаде една от емблемите на град София – храм-паметника «Александър Невски».

Картините ще бъдат подредени в обща изложба в седмицата преди значимото музикално събитие.

Кампанията #Откривай България е още една възможност да покажем пред света красотата на страната ни – нейните природни, културни и исторически забележителности.

Тринадесетото издание на Детската Евровизия ще се проведе на 21-ви ноември в зала „Арена Армеец“ в София и ще се излъчва на живо по БНТ.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар