Републикански шампионат по мотокрос в пaмет на Йовко Йовков

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Обичта на Йовко Йовков към мотоциклетния спорт няма да бъде забравена. Той беше голям и истински приятел на мотоциклетния спорт. Благодарение на неговата вяра и труд, днес ние се намираме на това уникално съоръжение, споделиха организаторите.В състезанието за отборната купа, което се проведе в Деня на Съединението, взеха участие близо 100 представители на клубове в България.

мотокрос4„По традиция за осми път на днешната дата отбелязваме паметта на един заслужил човек, заслужил за севлиевска община и мотокроса. Когато преди 15 години се поставяха основите за трасето край Горна Росица едва ли много хора са се надявали, че то ще се утвърди като един от бисерите на световния мотоциклетизъм, като един от най-добрите полигони за мотокрос“, заяви Йордан Стойков.

мотокрос1Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов също приветства гостите на мотополигон Горна Росица. „Хубавото на този ден е, че обединяваме два празника в един. Всички отбори от България ще премерят сили в едно отборно състезание, което ще се проведе за първи път по този начин на мотополигона. В края на състезанието д-р Иванов награди спечелилите в
клас МХ1 и МХ2.

мотокрос3Официални гости на събитието бяха Румен Петков – председател на организационния комитет на „Гран при“ България, който откри събитието, ген. Михо Михов – народен представител, кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, Дора Йовкова, Йордан Стойков, Явор Памукчиев – председател на Общински съвет Севлиево, Калина Георгиева, Невена Тодорова, Мариян Станчев – вицепрезидент на Българска федерация по мотоциклетизъм, Димитър Рангелов – вицепрезидент на Българска федерация по мотоциклетизъм и Богдан Николов – президент на Българска федерация по мотоциклетизъм.

мотокрос2Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар