Свържи се с нас

Икономика

Областният: „Да провокираме младите да намерят своята реализация“

Published

on

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Среща – дискусия за Областен план за младежта за 2016 г се състоя в Областната администрация с участието на областния управител и неговия заместник, отговарящ за младежки дейности и образование, представители на общините, регионални структури, неправителствени организации, училищни настоятелства и читалища от областта.

Срещата цели определяне на насоки, които да отразяват проблемите и нуждите на младежта в област Габрово и подготовка на плановите и стратегически документи по такъв начин, че те да водят до реални резултати по отношение на целевата група, обясни накратко Николай Сираков.

Той акцентира върху две основни направления: образованието на младежите – извън учебните заведения и дейности, спомагащи за подобряване на възможностите за реализация на младите хора – съвместно с бизнеса.

Областният управител отправи апел към участниците в срещата „да провокираме младите хора да разберат какво искат, за да намерят своето място за реализация”.

Директорът на дирекция Бюро по труда – Габрово Лена Енева представи Споразумението за съвместни дейности при реализиране на Национален план за изпълнение на европейската гаранция за младежта 2014 – 2020 г.

Споразумението изразява съгласието на страните по него, които могат да бъдат, както държавни институции, така и независими синдикати, младежки организации, неправителствени организации работещи с младежи и други.

„Младите хора имат изключителна роля за развитието на страната, а осигуряването на възможност за учене и работа на всеки млад човек е в основата на неговото професионално развитие и благоденствие, имат равни права по отношение възможността да се учи и работи“, обясни Лена Енева  идеята, залегнала в споразумението, което предстои да бъде подписано.

По време на срещата бяха отбелязани проблемите в образованието, както и начини за преодоляването им като се наблегне на знания и умения приложими в бъдещата работна среда.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица