Култура, Новини|08.04.2015 18:06

Шарен Великден и боядисване на яйца

снимка: РИМ - Габрово

снимка: РИМ – Габрово

Регионален исторически музей – Габрово, Детска школа „Енкаустика“ с преподавател Румен Трифонов и Детска школа „Приложни забавления“ с преподавател Мариана Трифонова, ви канят на откриване на изложба – живопис.

Събитието ще се състои в четвъртък, 9 април, в 17.30 часа в Дечкова къща.

Ще имате възможността да разгледате интересни творби върху дърво и стъкло, направени с много любов и старание от талантливите деца на Габрово.

И тази година ще се проведе Великденско боядисване на яйца, организирано съвместно от екипа на Регионален исторически музей – Габрово и Архиерейското наместничество – град Габрово.

По стара традиция то ще се осъществи пред храм Успение Богородично на Велики четвъртък, който тази година ще отбележим на 9–ти април.

снимка: РИМ - Габрово

снимка: РИМ – Габрово

Началото е в 10.00 часа. Материалите – яйца, бои и добро настроение са предоставени от двете институции и са напълно безплатни.

„Каним всички деца от различни възрасти да се включат в празника и всеобщата веселба!

Именно към тях са насочени част от дейностите на музея, чиято цел е да формира в подрастващите интерес и любов към местната история и семейните и християнските традиции, съхранили се до днес.

Заповядайте! И нека дори хладното време не помрачи усмивките и да запазим топлината в сърцата си на този светъл празник!“, гласи посланието на организаторите.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар