Крими, Новини|24.03.2015 15:40

Условна присъда за непълнолетен дилър на наркотици

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Присъда от 3 месеца лишаване от свобода – условно, с две години изпитателен срок наложи състав на Габровския окръжен съд, председателстван от съдия Минков, който осъди В.Г. от Габрово за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Подсъдимият бе признат за виновен в това, че на 17 април 2012 година, като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на деянието и е могъл да ръководи постъпките си, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение в жилище на ул.”Зелена ливада” в Габрово (обитавано от друго лице) и в двора на детска градина в същия град общо 3.793 грама марихуана и 0.18 грама амфетамин, всички наркотици на обща стойност 28,16 лева.

За извършеното престъпление В.Г. бе осъден на 3 месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието бе отложено с изпитателен срок от 2 години.

С оглед събраните в хода на производството доказателства съдът оправда останалите подсъдими по делото – И.Т. и К.И. от Габрово, по повдигнатите им обвинения за държане с цел разпространение на общо 16 топчета с марихуана, с тегло 3.74 грама.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

Напиши коментар