Новини|23.03.2015 17:22

Представят резултатите на центровете за настаняване от семеен тип

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Заключителна конференция, по повод приключване изпълнението на проекта за подобряване на грижата за деца с увреждания чрез разкриване на социална услуга в oбщина Габрово, ще се състои в сряда в Ритуална зала на Общината. Това съобщи Миглена Въгленова, експерт “Публичност и визуализация”.

Реализацията на проекта продължи 17 месеца. В резултат на изпълнението му бе разкрита нова социална услуга, свързана с деинституционализацията на деца и младежи с увреждания. Услугата се предоставя в двата центъра за настаняване от семеен тип в кварталите Борово и Трендафил.

Към момента в базите са настанени 24 деца и младежи на възраст от 4 до 29 години, като 22 от тях са изведени от институции, а две деца са от общността. За тях се грижи екип от 24 специалисти и поддържащ персонал.

Повечето от настанените деца и младежи са родени в Габрово, но са живели в специализираните институции във Видраре, Илаков рът, Студен кладенец, Горски Сеновец, Михалци, Дебелец и София.

Специален мобилен екип е посетил домовете и е направил подбора. Усилията на персонала са насочени към осигуряване на плавна интеграция и стимулиране на техния социален живот.

Проектът е на обща стойност 420 890.76 лв.   По време на събитието екипът на проекта и ръководителят на двата центъра ще представят реализираните дейности и бъдещето на социалната услуга.

Ще се дискутират общественото влияние и непосредственото въздействие върху целевите групи. Срещата е отворена за медии, граждани и всички заинтересовани страни.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар