Новини, Общество|19.03.2015 12:47

Засаждат 200 нови дръвчета в Севлиево

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

200 броя нови фиданки ще облагородят зелената система на Севлиево. От днес Общината започва подготовка на терените и засаждането на дръвчетата, информира Мирела Ганчева от местната администрация.

По ул.“Марин Попов“ ще бъдат поставени 50 броя Кълбовидна акация. Дървесните видове Яворолистен план, Обикновен явор и Бял ясен ще бъдат засадени по улиците „Воденичарска“ и „Крушевска“.

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

На улица „Стара планина“ ще има нови 20 дръвчета Явор гинала, а по Великотърновско шосе Червенолистен явор. В жилищния комплекс „Митко Палаузов“ ще се засадят 70 дръвчета от видовете Японска магнолия, Златен дъжд, Червенолистна ябълка, Бреза, Лирово дърво и Яворолистен план.

За трета поредна година продължава обновяването и увеличаването на зелената система на гр.Севлиево. Само през изминалата година Община Севлиево постави 210 броя дръвчета. Бяха облагородени и места, на които никога не е имало дървета като района на Великотърновско шосе и на изхода за град София.

Освен това Община Севлиево извършва санитарно кастрене на дървесната растителност по улици, на които дървета са засадени преди повече от 50 години. Причина за това е, че при по- голямата част от дърветата има сухи клони, а при други са започнали гнилостни процеси.

Извършването на такъв вид кастрене и намаляване на короните им е с цел да се прекратят тези процеси, както и да се предотвратят евентуални инциденти, които биха възникнали при счупване на сухите клони, както и пораженията върху близкостоящите сгради.

След започването на вегитационния период на дървесната растителност, ще започне развитието и оформянето на новите им корони. Подобен тип санитарно кастрене е направено по улиците „Александър Стамболийски”, „Стефан Пешев” и „ Стара планина”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар