Свържи се с нас

Икономика

Интерaктивни терминали ще помагат на безработни при търсене на работа

Published

on

снимка: ДЗЗД "Инфо Каза"

снимка: ДЗЗД „Инфо Каза“

Информационна среща по проект за модернизиране на системата за представяне на услуги на Агенцията по заетостта се проведе днес в град Габрово.  Тя е част от мащабна разяснителна кампания, която има за цел да представи възможностите за гъвкаво информационно обслужване тип „едно гише” на всички хора, търсещи работа посредством електронни услуги, които предлага Агенцията по заетостта.

С проекта се прави опит за насърчаване включването на обезкуражените и пасивни безработни лица, като се прилагат съвременни технологии. Чрез ползването на обществените терминали /киоски/ широк кръг потребители на услугите на Агенцията по заетостта ще получават достъп до информация за обявените в aгенцията свободни работни места в страната, както и за тези, обявени в мрежата EURES.

снимка: ДЗЗД "Инфо Каза"

снимка: ДЗЗД „Инфо Каза“

Освен това потребителите ще могат да получават информация за търсените актуални професии, подходящи обучения, действащите в момента мерки, програми и проекти за работодатели, както по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, така и по Закона за насърчаване на заетостта.

Хората ще имат достъп до личната си информация като регистрирани в бюрата по труда като например: възможност за преглед на личния график за посещения, срещи с трудов посредник, подходящи работни места, подходящи обучения, преглед на личния план за действие, както и за получаване на информация от служители на бюрото по труда (трудов посредник, служител по регистрация). Достъпна е и възможността да се заявяват персонални услуги за информиране чрез електронна поща и/или SMS известяване.

Обществените терминали /108 киоски/, са доставени и монтирани в Дирекциите „Бюро по труда” на територията на страната, както и в Централна администрация на АЗ, Дирекция „Регионална служба по заетостта – София” и Дирекция „Регионална служба по заетостта – Пловдив”. В момента системата се тества.

снимка: ДЗЗД "Инфо Каза"

снимка: ДЗЗД „Инфо Каза“

В срещата взе участие г-н Детелин Панчев – Дирекция Бюро по Труда към Агенция по заетостта, гр. Габрово, който представи функционалностите на софтуера за предоставяне на информационни услуги за пазара на труда чрез инсталирания обществен терминал в града.

Повече от тридесет човека се запознаха с възможностите, които предлага новата услуга. Възможността за ползването й в цялата страна ще стимулира, както хората, търсещи работа, така и работодателите, които обявяват свободни работни места чрез обществените терминали и Агенцията по заетостта.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица